портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко зустрівся з правлінням Громадської ради

Опубліковано 12 листопада 2020 року, 18:59

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко  у режимі онлайн провів зустріч з представниками правління Громадської ради при Донецькій ОДА.

У заході також взяли участь і керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

На початку зустрічі очільник області наголосив, що онлайн-формат був обраний через дію карантинних обмежень, проте це не завадить розглянути усі нагальні питання. На обговорення було винесено 13 питань, які стосуються багатьох аспектів життя області - від підтримки малого та середнього бізнесу в умовах пандемії до функціонування освітніх закладів, припинення безконтрольоної вирубки лісів та забезпечення ефективного функціонування лікарень.

Одним з головних питань зустрічі стало питання виділення земельних ділянок для учасників АТО/ООС у містах та районах Донецької області. Ініціював розгляд цього питання голова правління Громадської ради Антон Воронов.

"Дійсно, наразі у області є проблема з отриманням земельних ділянок. Тому я прошу, щоб під час звернень до обласної влади ініціатори вказували на конкретні випадки порушення прав ветеранів, тоді ми у межах своєї компетенції зможемо вирішувати проблемні питання. Це питання дуже важливе, адже я особисто ставлюсь до ветеранів з великою повагою, і розумію, що їм потрібно надавати допомогу. Ми знаємо випадки, коли ветерани отримують низькоякісну землю, непридатну для сільськогосподарських робіт, виникають бюрократичні труднощі або їх створюють певні чиновники. Кожен випадок буде розглядатись окремо і виключно індивідуально буде надаватись допомога в залежності від ситуації", - зазначив очільник області.

Також значна увага була приділена національно-патріотичному вихованню молоді та початку функціонування Донецького обласного ліцею-інтернату з посиленою воєнно-фізичною підготовкою. Павло Кириленко зауважив, що тримає питання створення ліцею на особистому контролі, а для розвитку системи національно-патріотичного виховання потрібна комплексна робота громадських організацій та державних органів влади. За словами очільника області, наступного року планується реалізація низки проєктів, у яких обов'язково будуть задіяні представники інститутів громадянського суспільства.

За результатами зустрічі Павло Кириленко дав відповідні доручення керівникам департаментів ОДА та  повідомив представникам Громадської ради подальший алгоритм співпраці для спільного вирішення винесених на розгляд питань.