портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА презентував у Києві три обласні проєкти зі вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та полеглих воїнів

Опубліковано 24 лютого 2021 року, 18:32

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко на запрошення Музею Майдану презентував у Києві обласні проєкти зі вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та воїнів, полеглих за волю України. 

Таких проєктів на Донеччині реалізовано вже три.

Перший – фотоальбом донецького фотохудожника Сергія Ваганова “Літопис російсько-української війни”. У ньому зібрані світлини ще мирного Донецька, донецького Євромайдану та кадри з початку окупації. Завершують альбом воєнні фотографії: оборона Маріуполя, передові позиції українських військових.

Другий – “Книга пам’яті 2014-2020...”, присвячена нашим землякам, що загинули, захищаючи Батьківщину, у тому числі і семеро Героїв Небесної Сотні. У книзі зібрано понад 130 імен. 

Третій проєкт, який тісно пов’язаний із другим і триває досі, – “Місто героїв”. Він полягає у тому, щоб написати портрети кожного, хто увійшов до “Книги пам’яті”. 

“Щиро вдячний Музею Майдану за запрошення. Тішуся, що наш регіональний проєкт став частиною великої державної справи.  Вшановуючи спільне минуле, розбудовуємо спільне майбутнє”, - зазначив очільник області.