портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА розпочав низку зустрічей з мешканцями Донеччини: першим став Бахмутський район

Опубліковано 15 липня 2020 року, 13:25

Відновлення шляхопроводу, забезпечення питною водою, відновлення ліфтів – ці та інші питання порушували мешканці Бахмутського району на зустрічі з головою Донецької облдержадміністрації,  керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленко.

Під час живого спілкування всі учасники дотримувалися карантинних обмежень.

Жителі смт Луганське порушили питання відновлення шляхопроводу, який постраждав під час активних бойових дій. Цей об'єкт є у плані ремонтів інфраструктури. Зараз тривають необхідні паперові процедури, роботи на шляхопроводі мають розпочатися у цьому році. На відновлення мосту заплановані кошти у розмірі 43 млн гривень.

Мешканців Травневого і Гладосового турбує проблема щодо  відсипки шлаком єдиної дороги, яка сполучає ці прифронтові селища із зовнішнім світом.  Цю дорогу насипали просто посеред поля - з урахуванням бойової обстановки і в обхід місць, які прострілюються російськими терористичними формуваннями.   Частково дорогу відсипали. Залишилося трохи більше 60 метрів, де ще потрібне її укріплення, але на це бракує матеріалу.

«По завершенню зустрічі пропрацювали це питання, знайшли підприємство, яке допоможе із наданням необхідного шлаку для завершення робіт. Матеріал обіцяють направити за два тижні. Вирішити питання силами бюджету наразі неможливо - дорога не перебуває на жодному балансі. Зауважив, що органам місцевого самоврядування необхідно ухвалити відповідні рішення - сподіваюся на їхню свідомість і відповідальність», - зазначив Павло Кириленко. 

Для Семигір'я, Травневого та Гладосового гострою проблемою залишається забезпечення питною водою.  Наразі її безкоштовно підвозять гуманітарні організації̈,  але цей ресурс не  є безмежним. Існує необхідність в налагоджуванні альтернативного підвезення води і сприянні  людям в оплаті цієї послуги. Провести водогін за нинішніх умов постійного ведення бойових дій неможливо. Голова Донецької ОДА дав завдання представникам райдержадміністрації провести необхідні розрахунки, щоби знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

Жителі  Світлодарська питали про відновлення ліфтів, тому що у місті 18 з 23 існуючих ліфтів відпрацювали нормативний термін експлуатації 25 років, 5 - не працюють.

Павло Кириленко зазначив, що у поточному році у Світлодарську буде  замінено 1 ліфт - на це запланувано близько 1 млн грн. У минулому 2019-му вже відновили 4 ліфти.

Область розробила проєкт Регіональної програми "Ліфти Донеччини на 2020-2024 роки", в якому передбачена заміна 6 і ремонт 15 ліфтів у Світлодарську на загальну суму 12 млн грн. Але поки що це лише проєкт, і точніше про суми й терміни можна буде говорити, коли програма буде ухвалена. 

Це була перша з низки запланованих зустрічей Павла Кириленка з мешканцями Донеччини. «Дякую мешканцям Бахмутського району за конструктивний діалог. Усі порушені питання записав, по кожному з них люди отримають відповідь - від Донецької ОДА або відповідного органу місцевого самоврядування. Подібні зустрічі з жителями області проводитиму і надалі», - зазначив очільник області.