портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та Чинна Голова ОБСЄ обговорили в Маріупольському порту тему свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях

Опубліковано 14 червня 2021 року, 10:19

Тему свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях обговорили у ДП «Маріупольський морський торговельний порт» голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко із Чинною Головою Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністеркою закордонних справ Швеції пані Анн Лінде сьогодні, 14 червня.

Швеція є давнім партнером України, який підтримує прагнення нашої країни до відновлення територіальної цілісності. Головування Швеції в ОБСЄ дає змогу підняти на новий рівень питання, пов'язані із російською агресією.

Від квітня цього року Російська Федерація оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів і державних суден інших країн. Це завдає серйозних збитків українським портам на Азові та економіці загалом.

«На цьому акцентували увагу у спілкуванні. Дякую пані Лінде та нашим європейським партнерам за щире прагнення допомогти Україні. Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо мінімізувати вплив протизаконних дій Російської Федерації», - зазначив Павло Кириленко.

Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде вже вдруге відвідує  Україну  на посаді Чинного Голови ОБСЄ. Головними темами цього візиту  стали питання, пов’язані із режимом припинення вогню і гуманітарною ситуацією на сході України, в тому числі зусилля, які є необхідними для довготривалого врегулювання конфлікту.