портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та делегація ОБСЄ обговорили безпекову та гуманітарну ситуацію на Донеччині

Опубліковано 29 травня 2021 року, 14:47

Безпекову та гуманітарну ситуацію на Донеччині, а також роботу КПВВ обговорили голова  Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та делегація  ОБСЄ на чолі з Генеральним секретарем Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) пані Хельгою Марією Шмід та першою заступницею Міністра закордонних справ України пані Еміне Джапаровою.

Пані Шмід високо оцінила той факт, що з українського боку відкриті усі КПВВ, розташовані на контрольованій українським урядом частині Донеччини. «Я відвідала контрольно-пропускний пункт «Новотроїцьке» і була приємно вражена тим, як воно облаштоване. Особливо – в частині надання медичної допомоги, зокрема можливістю для людей, які перетинають КПВВ, пройти тестування на наявність COVID-19», - сказала вона. 

Очільник Донецької області розповів про те, що представники окупаційної влади з причин, які відомі лише їм, залишають свої КПВВ закритими, тим самим чинять шкоду тим людям, які живуть на окупованій території і не мають можливості виїхати на вільну частину України. Натомість українська сторона готова забезпечити нормальний пропуск усіх, хто побажає перетнути лінію розмежування через контрольно-пропускні пункти.