портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та делегація ЄС обговорили проблемні безпекові, екологічні та економічні питання Донеччини

Опубліковано 24 вересня 2021 року, 14:33

Проблемні безпекові, екологічні та економічні питання Донеччини обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та делегація ЄС на чолі з заступницею Генерального Директора з питань сусідства та переговорів щодо розширення пані Катаріною Матерновою.

Зустріч відбулася у Маріуполі сьогодні, 24 вересня.

«Завжди приємно, коли наші міжнародні партнери та союзники приїжджають на Донеччину, щоб особисто ознайомитися із рівнем викликів, які стоять перед нашим регіоном… Ще зовсім нещодавно лінія оборони проходила околицями міста. Завдяки українській армії її вдалося відсунути на декілька кілометрів на схід, і це дало місту можливість розвиватися. Але й досі Маріуполь має серйозні екологічні проблеми, пов'язані з промисловістю, зокрема, металургією. І вкрай важливо відкрито обговорювати ці проблеми - безпекові й екологічні - як всередині країни, так і з нашими європейськими партнерами, щоб спільно знайти шляхи їх вирішення», - зазначив Павло Кириленко.

Очільник Донеччини зазначив, що війна впливає не тільки на рівень безпеки в області, але й на стан економіки та розвиток інфраструктури.

Через окупацію частини Донеччини Росією існують проблеми з вугільною галуззю, системами водо- і газопостачання в прифронтових регіонах. А через окупацію Криму, яка також є частиною російської війни проти України, обмежено товарообіг у маріупольському порті, що негативно відбивається на економічному становищі регіону.

Пані Матернова зазначила, що Євросоюз не змінює своєї твердої позиції підтримки територіальної цілісності України. А також зауважила, що важливо вкладати більше європейських інвестицій у Донеччину. Адже економіка також є важливим елементом загальної безпекової складової: чим кращою буде економічна та соціальна ситуація на вільній від окупантів території України, тим швидше завершиться війна.

Пані Катаріна Матернова поцікавилася конкретними заходами, які планує реалізувати Маріуполь задля реального покращення екології міста. Мер міста Вадим Бойченко поділився планами міської влади щодо впровадження екологічно безпечного транспорту, термомодернізації шкіл, переробки сміття тощо, а також зазначив, що є ще й складова промислової екології.

«Я вдячний нашим союзникам за діяльний інтерес до проблем Донеччини, адже всі вони потребують комплексного вирішення і для цього необхідне сприяння міжнародної спільноти», - зазначив Павло Кириленко.