портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс Дніпро) обговорили суспільно-політичну ситуацію на Донеччині

Опубліковано 27 вересня 2021 року, 21:14

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс Дніпро)  Таня Байєр обговорили суспільно-політичну ситуацію на Донеччині під час зустрічі у Краматорську сьогодні, 27 вересня. 

Очільник області зазначив, що між Донецькою ОДА та представниками німецьких організацій  налагоджена добра комунікація, є багато спільних напрацювань та конкретних результатів, особливо у сфері охорони здоров’я, цивільного захисту, соціальних послуг тощо.

Нещодавно область відвідав Спеціальний уповноважений Федерального уряду Німеччини з питань структурних змін вугільних регіонів України Станіслав Тілліх. Цей візит має велике значення з точки зору стратегічного планування майбутнього співробітництва між Україною та Німеччиною у сфері трансформації вугільних регіонів. Реалізація пілотного проєкту в Мирнограді стане початком процесу трансформації вугільних територій у Донецькій області, досвід якого можна поширити й на інші вугільні регіони України.  Зі свого боку облдержадміністрація забезпечить всебічну підтримку та супровід реалізації цього проєкту.

Донецька ОДА  підготувала проєкт угоди між облдержадміністрацією та Урядом федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія, укладання якої буде сприяти вугільній трансформації регіону, в тому числі взаємному розвитку виробничого та інвестиційного співробітництва.

Павло Кириленко розповів пані Баєр про результати роботи військово-цивільних адміністрацій на Донеччині та про розбудову транспортної  інфраструктури.

Йшлося й про протидію пандемії коронавірусу в області. Голова Донецької ОДА зазначив, що нині область оперативно реагує на третю хвилю захворюваності. Існують і додаткові потужності та ресурси для розгортання - у разі потреби -  додаткових ліжкомісць та їх забезпечення киснем.

Очільник області подякував пані Байєр, а у її особі - уряду та народу Німеччини за постійну дієву підтримку народу України у прагненні миру, територіальної цілісності та європейського шляху розвитку.