портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та голова Представництва Міжнародної організації з міграції обговорили питання добробуту переселенців

Опубліковано 07 вересня 2021 року, 16:26

Питання добробуту переселенців обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та голова Представництва Міжнародної організації з міграції паном Ан Нгуєн сьогодні, 7 вересня.  

Пан Нгуєн не вперше на Донеччині, тому він добре знайомий із проблемами регіону. МОМ давно і послідовно надає допомогу нашій області та ефективно співпрацює з громадами та місцевою владою. Тільки за минулий рік спільними зусиллями  було втілено в життя 12 проєктів на загальну вартість понад 70 млн гривень.

Зокрема, організація  допомогла ефективно протидіяти поширенню коронавірусу. Крім того, завдяки МОМ в області розпочато проєкт із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. 

На Донеччині на сьогодні зареєстровано понад 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більшість з них мають на меті стати повноцінними членами обраної громади та забути про статус ВПО. Однак це неможливо без забезпечення їх постійним житлом. 

«На сьогодні, в основному, місцями компактного проживання ВПО є гуртожитки комунальної власності,  санаторії, пансіонати, бази відпочинку приватної власності - загалом їх на Донеччині 42, там проживає понад 2 тисячі осіб. Втім, це є тимчасовим варіантом вирішення проблеми», -  зазначив очільник області. 

Він акцентував увагу на готовності надати максимальну підтримку проєктам, пов’язаним з будівництвом житла. 

Павло Кириленко зазначив, що Донецька ОДА готова до подальшої взаємодії та співпраці в рамках нових проєктів МОМ, спрямованих на підтримку людей, постраждалих внаслідок конфлікту, покращення рівня медичної, екстреної допомоги та інших гуманітарних напрямків.