портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні обговорили гуманітарні потреби Донеччини

Опубліковано 08 вересня 2021 року, 12:22

Гуманітарні потреби Донецької області, зокрема, необхідність забезпечення безперебійного якісного постачання води, обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд.  

Уряд та гуманітарні структури Швейцарії вже восьмий рік поспіль надають допомогу мешканцям області, які потерпають від збройного конфлікту.

Особливо це стосується вирішення поточних проблем компанії «Вода Донбасу», яка забезпечує питною водою близько 4 млн жителів Донецької області, у тому числі українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях. 

Очільник Донецької області значив, що Компанія знаходиться у складному фінансовому та технічному стані. Розбалансована, зношена та частково зруйнована війною система водопостачання все частіше дає збій. Особливо це стосується міст, селищ та сіл, розташованих поблизу лінії зіткнення. 

«Тому ми високо цінуємо допомогу, яку уряд Швейцарії та платники податків Швейцарської Конфедерації надають жителям Донеччини, які потерпають від збройної агресії Російської Федерації проти України. Приємно відзначити, що на наступному тижні Швейцарія вчергове  передасть  гуманітарну допомогу - 300 тисяч тестів на антиген для тестування населення на КПВВ  та у лікарнях, а також 20 вантажівок з сульфат алюмінієм (СА) та катіонновим флокулянтом (КФ) для очищення питної води»,  - зазначив Павло Кириленко.  

Тести будуть передані Обласній базі спеціального медичного постачання, а СА та КФ - Покровському і Маріупольському  РВУ КП "Компанія "Вода Донбасу". 

Крім того, від  швейцарської сторони вже передано 53 вантажівки сульфату алюмінію до структурного підрозділу "Води Донбасу" у Донецьку, і ще 54 вантажівки з реагентами - гіпохлоритом кальцію та сульфатом алюмінію на тимчасово  окуповану територію буде доправлено найближчими днями. Адже компанія "Вода Донбасу" - цілісний єдиний комплекс, який забезпечує водою жителів Донеччини по обидва боки лінії розмежування.