Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко відвідав маріупольську школу №15, яка стала першим закладом у місті, де їжу готують за стандартами системи управління безпечністю харчових продуктів.
«Мабуть усі, хто вчилися в школі ще якихось десять-двадцять років тому, пам’ятають, якими тоді були їдальні: чай, розведений в алюмінієвих баках та їжа сумнівної якості. Але ж їжа та умови, в яких доводиться їсти, – це річ надзвичайно важлива. Не тільки для фізичного здоров’я дитини, але й для психологічного. Я дуже радий, що завдяки першій леді Олені Зеленській зараз ми маємо змогу надати нинішнім дітям змогу їсти смачну і корисну їжу у світлих та привітних приміщеннях», - зазначив Павло Кириленко.
Ця робота на Донеччині ведеться вже доволі давно і системно. За 5 років в області капітально відремонтували 29 їдалень у школах. Понад трьох чвертей шкіл області – всього 366 шкіл – вже впровадили систему управління безпечністю харчування.
Розроблено та впроваджується в життя Регіональний план заходів зі створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти області на 2019-2022 роки.
«Важливо на досягнутому не зупинятися і зробити так, щоби врешті-решт учні кожної школи мали доступ до якісної їжі, приготованої відповідальними працівниками за сучасною рецептурою та на сучасному обладнанні. До цього і прагнемо», - сказав очільник області.