портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА вимагає доопрацювати та переробити пам’ятник «Від поколінь до поколінь» у Торецьку

Опубліковано 02 вересня 2021 року, 16:16

Доопрацювати та переробити присвячений шахтарській праці пам’ятник «Від поколінь до поколінь» у місті Торецьк вимагає від місцевої влади та вугільного підприємства «Торецьквугілля», які придумали і реалізовували цей проєкт, голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. Про це він сказав на брифінгу у Краматорську сьогодні, 2 вересня.

Очільник області зазначив, що сама ідея вшанувати шахтарську працю - правильна і потрібна, але її реалізація – вкрай неякісна, вона спричинила значну негативну реакцію як у самому місті, так і далеко за його межами.

«Те, що я побачив на відкритті пам’ятника… Недолуго виконана скульптурна композиція швидко стала мемом в інтернеті. Моя позиція у цьому питанні однозначна: у такому вигляді цей пам’ятник перебувати не може. Вимагаю від голови Торецької ВЦА та керівництва шахти відповідної реакції. Допрацювати його, переробити, щоб він мав належний вигляд. Точно не може бути пам'ятник шахтарській славі предметом для мемів», - сказав очільник області.