портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА виступає за відтермінування відключення аналогового телебачення на Донеччині

Опубліковано 20 липня 2021 року, 14:59

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко виступає за те,  щоб  телебачення в аналоговому форматі  залишилося на території області разом із розширенням цифрового телемовлення. Про це він повідомив під час засідання Комісії з питань стабільного функціонування національного телебачення та радіомовлення на тимчасово окупованих та прикордонних територіях України, яке відбулось  під головуванням Віцепрем'єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова. 

 Очільник області зазначив, що  відключення аналогового телебачення залишить без українського ефірного мовлення насамперед сільське населення та тих, хто мешкає безпосередньо уздовж лінії розмежування. 

«Оскільки через особливості рельєфу та радіотрансляційної інфраструктури на території області населення, яке проживає уздовж лінії розмежування, може приймати російськомовний аналоговий контент без перешкод, на цих територіях існують ризики інформаційного впливу країни-агресора»,  -  сказав Павло Кириленко.  

 Через це облдержадміністрація неодноразово зверталася до керівництва країни, КМУ, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації щодо необхідності відтермінування відключення аналогового телебачення.  

Ще одним гострим для Донеччини питанням очільник області назвав заповнення існуючих вільних частот та якість контенту.  На сьогодні телерадіокомпанії вважають  неприбутковою організацію мовлення в зоні проведення ООС.