портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА взяв участь у Форумі, присвяченому виборчій реформі

Опубліковано 24 березня 2021 року, 12:13

Вибори на Донеччині й Луганщині, умови для свободи формування політичного вибору, безпека учасників виборчого процесу  – ці питання обговорили учасники Форуму, присвяченого виборчій реформі, сьогодні, 24 березня. 

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що на Донеччині перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів на новій територіальній основі відбулися 25 жовтня 2020 року у 36 територіальних громадах. Їх результатом стало обрання 19 міських голів, 8 селищних, 9 сільських; а також 618 депутатів міських рад, 188 депутатів рад селищних, 202 депутата сільських рад. І до 1 січня 2021 року усі вони провели свої перші сесії.

Місцеві вибори 25 жовтня з безпекових міркувань не були проведені у 10 територіальних громадах Донецької області  - відповідно до 161-ї постанови Центральної виборчої комісії від 8 серпня 2020 року. Це Торецька, Світлодарська, Авдіївська, Мар’їнська, Волноваська, Вугледарська міські, а також Очеретинська, Сартанська, Мирненська та  Ольгинська селищні територіальні громади. Рішення було ухвалене на підставі зібраних матеріалів СБУ, командування ООС щодо безпекової складової в області. «Рішення не мало формального характеру: мною була скликана закрита нарада за участю командування ООС та представників правоохоронних органів, було ретельно проаналізовано зібрану інформацію, керівники ООС та правоохоронних органів висловили свою думку щодо безпекової складової. Усі матеріали ми передали до ЦВК, і вона ухвалила усім відоме рішення», -  наголосив Павло Кириленко. 

Зараз утворено 10 військово-цивільних адміністрацій і триває процес призначення їх керівників.  

«Я є безумовним прихильником проведення усіх передбачених законом демократичних процедур (у тому числі й виборів), але не можна легковажити питаннями безпеки людей. Буду одним з перших, хто після настання миру заявить про необхідність проведення виборів - на усій території мирної Донеччини.  Дякую організаторам форуму за порушення важливих питань, такий діалог сприятиме напрацюванню рішень для встановлення й дотримання високих виборчих стандартів в Україні», - зазначив очільник області.