портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА взяв участь у відкритті П'ятого форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

Опубліковано 09 грудня 2020 року, 10:50

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко взяв участь у відкритті П'ятого форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», який проходить у форматі відеоконференції.

Цей захід організовується комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою та Луганською обласними державними адміністраціями за підтримки Ради Європи.

Метою форуму є обговорення стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом і, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, перш за все актуальних питань законодавчого регулювання, європейського досвіду та стандартів у відповідній сфері.

Подібні форуми   дозволяють налагодити тіснішу співпрацю та взаємодію між органами влади та місцевим самоврядуванням. Вони стають майданчиком для діалогу та обміну досвідом - як між представниками різних гілок влади, експертного та наукового середовища, так і міжнародних партнерів.   

Щорічно Форум у Краматорську збирав до трьох сотень учасників, і протягом кількох днів точилися цікаві змістовні дискусії, учасники форуму та суспільство дізнавалося про найкращі практики та напрацювання у галузі місцевого самоврядування.

«Не маю сумнівів, що навіть незважаючи на те, що цьогорічний форум проходить в онлайн-форматі, так буде і цього разу. Адже після виборів 25 жовтня ми маємо новий адміністративно-територіальний устрій і багато запитань один до одного, певні побоювання щодо того, як працюватиме нова система. Тому бажаю учасникам форуму нових знайомств, плідних дискусій та успіхів у впровадженні реформи місцевого самоврядування», - зазначив Павло Кириленко.