портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головне для відновлення газу у Красногорівці та Мар’їнці – гарантії безпеки

Опубліковано 18 березня 2019 року, 21:11 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні в ході візиту на Донбас Ірина Геращенко, Перший заступник голови Верховної Ради України, обговорила з мешканцями міста найактуальніші та найболючіші питання. Мешканців прифронтового міста цікавить багато питань – але найголовніше – відновлення газопостачання.

Володимир Мороз, керівник Мар’їнської ВЦА пояснив, що питання відновлення газопостачання, в першу чергу, залежить від надання гарантій безпеки.

«Наразі повністю прокладено та заведено трубу до Красногорівки. Виділено кошти з обласного бюджету – 10 млн гривень, які дозволять провести реконструкцію автоматизованої газорозподільчої станції. Але найголовніше – це забезпечення режиму тиші з боку російських окупантів», - наголосив він.

Ірина Геращенко, в свою чергу підкреслила, що забезпечення режиму тиші – питання, яке завжди стоїть дуже гостро. «Черговий режим тиші 8 березня знову було порушено. І як правило, тиша завжди зберігається зовсім недовго, але зменшується інтенсивність обстрілів, яка зберігає людські життя», - розповіла Перший заступник Голови ВРУ та зазначила, що Мар’їнська ВЦА має підготувати лист, в якому вказати всі нагальні проблеми щодо відновлення систем життєзабезпечення міста, для того, щоб 27 березня під час переговорів Мінської групи з гуманітарних та безпекових питань поставити цю проблему на розгляд.