портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 02 квітня 2024 року, 17:06

🔹Станом на ранок 2 квітня інформація про постраждалих від ворожих обстрілів на Донеччині не надходила. Загалом, армія рф 11 разів обстріляла населені пункти області. Є пошкодження і руйнація будівель. З лінії фронту евакуйовано 355 людей, у тому числі 25 дітей.

https://dn.gov.ua/news/operativna-situaciya-po-doneckij-oblasti-stanom-na-ranok-2-kvitnya

🔸З жовтня минулого року ворог знищив 20 пунктів незламності на Донеччині. Нині, в області, за винятком тимчасово окупованих територій, діє 166 місць перебувань. З початку роботи пунктів незламності надано допомогу понад пів мільйона особам.

https://dn.gov.ua/news/z-zhovtnya-2023-roku-vorog-znishchiv-20-punktiv-nezlamnosti-na-donechchini

🔹На Донеччині триває розмінування сількогосподарських угідь. Піротехніки ДСНС для виявлення вибухонебезпечних предметів використовують дистанційно керовану машину механізованого розмінування. Інженерна спецтехніка може знаходити та знищувати боєприпаси майже будь-якого типу. За день вона здатна очистити близько одного гектару землі.

https://dn.gov.ua/news/na-donechchini-trivaye-rozminuvannya-silkogospodarskih-ugid

🔸За березень ДТЕК Донецькі електромережі вдалося відновити електропостачання для понад 195 тисяч родин. Фахівці з дозволу військових виконали низку ремонтів у 192 населених пунктах області. Зокрема, лише за останній тиждень енергетики поновили світло у 69 містах і селах Донеччини.

https://dn.gov.ua/news/za-berezen-dtek-donecki-elektromerezhi-vdalosya-vidnoviti-elektropostachannya-dlya-ponad-195-tisyach-rodin

🔹Працедавці можуть отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю. Роботодавець придбає для своїх співробітників, які мають інвалідність, необхідні меблі, обладнання, допоміжні засоби, а держава відшкодує їх вартість.

https://dn.gov.ua/news/robota-bez-baryeriv-robotodavci-mozhut-otrimati-kompensaciyu-za-oblashtuvannya-robochogo-miscya-dlya-lyudini-z-invalidnistyu

🔸Команда юних мовознавців з Донеччини перемогла у черговому етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. П’ять учнів та учениць області здобули у Рівному дипломи різного ступеню та приз. Під час перебування на Рівненщині команда Донеччини побувала в Острозькій академії.

https://dn.gov.ua/news/komanda-movoznavciv-z-donechchini-peremogla-v-chergovomu-etapi-vseukrayinskoyi-uchnivskoyi-olimpiadi-z-ukrayinskoyi-movi-ta-literaturi