портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 16 жовтня 2024 року, 22:37

🔹Окупанти продовжують обстрілювати громади Донеччини та руйнувати цивільну інфраструктуру. Через обстріли росіян поранено людину у Костянтинівці. Всього за добу росіяни 9 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 187 людей, у тому числі 36 дітей. Про ситуацію в області повідомляє голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

🔸Триває евакуація з Донеччини до Дніпропетровської та Львівської областей. Наразі на підконтрольній території області проживають 334 тисячі цивільних жителів. З них 43 тисячі - у 18-ти громадах, які віднесені до зони бойових дій.

🔹Семикласниця з Донеччини отримуватиме стипендію Президента України. Учасниця конкурсу з української мови імені Петра Яцика Крістіна Панькова посіла III місце серед понад 800 учасників із різних регіонів України. Дівчина також здобула Диплом I ступеня у фінальному етапі XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка.

🔸Громади, розташовані трошки далі від лінії фронту, цілком готові до опалювального сезону. Однак, прифронтові громади Донеччини фактично неможливо забезпечити теплопостачанням. Про це повідомив очільник Донеччини Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону.

🔹Відійшов у вічність Олександр Кіхтенко, колишній голова Донецької ОДА. Він очолював Донеччину у складний період з жовтня 2014 року до червня 2015 року. Олександр Тимофійович залишив по собі слід як людина великої моральної сили, яка вірно служила своїй країні та її громадянам.