портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 21 березня 2024 року, 18:19

🔹На Донеччині окупанти вбили двох людей, ще двоє отримали поранення. Армія рф зруйнувала та пошкодила житлові і адмінбудівлі у Волноваському, Покровському, Краматорському та Бахмутському районах. Така поточна ситуація в області станом за минулу добу.

🔸Нові жертви росіян: внаслідок обстрілу Новогродівки загинула 1 людина та 2 громадян зазнали поранень. Вони у лікарні. Армія рф атакувала населений пункт о 15.30.

🔹Ще трьох очільників окупаційних сільських адміністрацій на Донеччині підозрюють у колабораціонізмі. Це керівники Вільнянської, Новоолексіївської та Калинінської селищних адміністрацій. Вони змушували мешканців громад отримувати російські паспорти та брати участь у незаконному референдумі. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

🔸Мешканцям Селидового надають допомогу після російського ракетного обстрілу. Люди отримують OSB-листи, фанеру та тарпаулін, щоб перекрити вікна і дах. Загалом, після удару, який росіяни здійснили о третій ночі, пошкоджені 7 багатоповерхівок, 3 приватні будинки і адмінбудівля.

🔹ДТЕК Донецькі електромережі за добу повернув світло для понад 11 тисяч родин. Попри обстріли 20 березня фахівці енергокомпанії приступили до відновлювальних робіт. Зокрема ремонт здійснили у двох населених пунктах, де було відсутнє електропостачання.

🔸На Донеччині у національному природному парку «Святі гори» протягом року планують відновити близько 100 гектарів лісу. Сіянці доправили з Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру. Перші 10 тисяч саджанців сосни звичайної висадили раніше після часткового розмінування території.

🔹Наприкінці місяця завершиться фізична ідентифікація пенсіонерів, які взяті на облік як внутрішньо переміщені особи до 24 лютого 2022 року та отримують пенсію в АТ «Ощадбанк». Ідентифікацію можна здійснити у будь-якому відділенні державної фінустанови та у режимі відеоконференції.

🔸Важкоатлети Донеччини перемогли у командному заліку чемпіонату України серед юнаків до 17 років. Область на змаганнях у Луцьку представили 20 спортсменів, 10 з яких підіймалися на п’єдестал пошани. У сумі двоборства Донеччина має 4 чемпіонів, 3 срібних та 2 бронзових призерів.