портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Грант «Власна справа» – фінансова допомога, яка необхідна бізнесу

Опубліковано 25 червня 2024 року, 10:31 , Донецький обласний центр зайнятості

Задля підтримки малого та середнього бізнесу державою було запроваджено грантову програму «Власна справа». Однією з переможниць цього проєкту є Ганна Ощепкова, яка завдяки отриманим коштам змогла відновити власний бізнес. 

У 2014 році жінка заснувала у Краматорську приватний заклад позашкільної освіти «Планета знань». Бізнес успішно працював та розвивався, але з початком війни Ганна була вимушена евакуювати своє підприємство до Коломиї, де розпочала все з початку. Проте вона не залишала надії повернутися додому та відновити роботу. 

Наприкінці 2023 року вона вирішила знову відкрити садочок у Краматорську. 

Проте, через обстріли найбільша філія закладу «Планета знань» зазнала руйнувань. Майже все оснащення, техніка та меблі були пошкодженні. Для відновлення бізнесу підприємиці була необхідна додаткова фінансова допомога.

Під час однієї із зустрічей з консультантом роботодавця Краматорського міського центру зайнятості, вона дізналася про грантову програму «Власна справа» та вирішила подати заяву на участь. Результат не забарився і підприємиця швидко отримала позитивне рішення. За грантові кошти Ганна закупила необхідні меблі та техніку. 

Для відкриття залишалося тільки знайти працівників. З цим допомогли фахівці центру зайнятості, які підібрали відповідних кандидатів та організували співбесіди. Після чого підприємиця взяла на роботу трьох пошукачів.

Оскільки нові працівники мали статус внутрішньо переміщених осіб, консультант роботодавця запропонувала Ганні отримати фінансову допомогу за їх працевлаштування. Роботодавиця скористалась такою можливістю.  

 «Я хочу сказати, що ніколи не можна опускати руки, а потрібно рухатися тільки вперед та шукати шляхи вирішення своїх проблем. Усім, хто прагне розвивати свій бізнес або тільки хоче створити його, я дуже раджу взяти участь у грантовій програмі «Власна справа», адже це той поштовх та фінансова підтримка, яка необхідна», - зазначає Ганна Ощепкова.

Більш детально про грантову програму «Власна справа» можна дізнатися за посиланням https://dcz.gov.ua/people/micro.

Консультаційну підтримку можна отримати у сall-центрі Донецького обласного центру зайнятості за телефном: 0-800-33-61-67.