портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Грантовий проект для молоді від ЮНІСЕФ стартує у Донецькій області

Опубліковано 19 вересня 2019 року, 13:55 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

21 серпня у Краматорську відбувся круглий стіл, приурочений запуску  грантової програми для молоді UPSHIFT Україна у Донецькій області.

Програма  здійснюється Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Європейського Союзу (ЄС) та Уряду Японії та спрямована на формування підприємницьких навичок у підлітків та молоді як агентів соціальних змін, а також надання можливостей для реалізації власних ініціатив із соціального підприємництва. Учасники проходять тренінги, їм забезпечується тривале наставництво та стартова фінансова підтримка їхніх соціальних проектів. На сході програма реалізовується громадською організацією «Фонд «Професійний розвиток Харкова». 

UPSHIFT Україна буде впроваджуватися у Донецькій та Луганській областях у 2019-2020 навчальному році. Участь у програмі можуть взяти молоді люди віком від 14 до 21 року в командах по 3-5 учасників. Відібрані командні проекти отримають гранти на суму приблизно  60 000 грн. Наразі вже триває набір учасників для молодих мешканців Краматорська та Слов'янська. Більш детальну інформацію та форму для реєстрації можна знайти за посиланням.

«ЮНІСЕФ в Україні підтримує молодь, зокрема допомагає створювати власні молодіжні проекти. Програма UPSHIFT дозволяє молодим людям не тільки отримати джерело доходів, але й приносити користь та розвивати свої місцеві громади», - пояснив Роман Шейко, голова офісу ЮНІСЕФ у Краматорську.

Поліна Брянська, головна спеціалістка відділу у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов'янської міської ради зазначила: «Це дуже важливо, коли є такі проекти, де молодь може проявити себе. Ми та молодь можемо бачити все під різними кутами, тому дуже важливо прислухатися до молодих людей та звертати увагу на ті речі, що цікаві та важливі саме для них та їхнього оточення».

У минулому учбовому році програма успішно впроваджувалася у Харкові. Загалом 30 молодіжних команд отримали фінансування своїх проектів на суму майже 3 мільйони гривень.

«Програма UPSHIFT Україна може надати молоді у Донецькій та Луганській областях сучасні компетенції для створення власних проектів, навички командної роботи, а головне – молоді люди на власному досвіді зможуть переконатися, що наполеглива праця та прагнення до змін можуть трансформувати життя їхнього найближчого оточення, учбового закладу, та, можливо, навіть цілого міста», - розповіла Марина Ладиженська, керівниця програми UPSHIFT Україна.

Більше інформації про програму UPSHIFT Україна можна знайти на сайті або Фейсбук сторінці.

 

Довідкова інформація

Соціальне підприємництво поєднує комерційну діяльність із вирішенням важливих соціальних проблем. Хоча соціальні підприємці отримують прибуток, головний фокус їхньої діяльності спрямовано на здійснення соціальних чи екологічних змін.

ЮНІСЕФ у своїй діяльності відстоює права і добробут кожної дитини. Спільно з партнерами ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов'язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль для охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися. 

ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» – це українська неурядова громадська організація, діяльність якої з 2013 року спрямована на підвищення рівня спроможності та матеріального добробуту громадян України шляхом сприяння працевлаштуванню та самозайнятості. З 2018 року організація є виконавчим партнером ЮНІСЕФ у програмі UPSHIFT Україна.