портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Гугл-опитування роботодавців та електронні сервіси – ефективні інструменти працевлаштування

Опубліковано 23 березня 2021 року, 16:01 , Донецький обласний центр зайнятості

Фахівці служби зайнятості Донеччини використовують різні програми, створюють та впроваджують електронні сервіси задля оперативнішого вирішення питання зайнятості під час пандемії.

Донецька обласна служба зайнятості є єдиною в Україні, яка вже 3 роки поспіль проводить гугл-опитування роботодавців. Воно допомагає оперативно визначити найближчу перспективну потребу в кадрах для самих роботодавців та підвищує якість надання послуг центрами зайнятості. Кожного року, враховуючи проблематику, формат та опрацювання, сервіс оновлюється та вдосконалюється.

У грудні 2020 року був проведений 7 етап опитування, під час якого проанкетовано 12 тис. роботодавців, які заявили потребу у працівниках на 2021 рік на загальну кількість вакансій понад 9,2 тис.

Так, завдяки гугл-опитуванню роботодавців, вже на початку цього року ЗШ № 17 Дружківки отримала 2-х педагогів. У зв’язку з переїздом до Дружківки Артем Борискін звернувся до фахівців відділу рекрутингу Дружківського міського центру зайнятості. Артемові пропонували різні вакансії, організовували співбесіди з роботодавцями в дистанційному форматі. Вибір чоловіка зупинився на посаді вчителя інформатики. Завдяки співпраці рекрутерів центру і роботодавця, партнерській довірі Артем Борискін отримав обрану роботу. «Вчителювання для мене – цікавий досвід, – говорить він. – Певно, настає час, коли хочеться поділитися своїми знаннями. Дякую рекрутерам за таку можливість».

Частиною колективу ЗШ І-ІІІ № 17 стала і Юлія Савченко, яка наразі працює соціальним педагогом. Спочатку дівчина не була впевнена, що зможе працювати на цій посаді, та в процесі спілкування з рекрутерами вона поміняла свою точку зору. «Зараз найважливіше для мене те, що я можу почути дитину, яка опинилася в складній ситуації, батьків, які неспроможні піти їй назустріч, та допомогти у вирішенні їх проблем. Це мене надихає, розвиває і створює несподівані, але цікаві перспективи», – ділиться Юлія.

Результативним гугл-опитування роботодавців стало і для Наталії Солодухіної, яка наприкінці січня цього року працевлаштувалася медичною сестрою до КНП "Дитяче територіальне медичне об'єднання" м. Краматорськ. Рекрутери Краматорського міського центру зайнятості знайшли резюме Наталі на одному з сайтів пошуку роботи і запропонували дівчині вакансію за фахом. Як зазначає завідувач інфекційного відділу закладу Дмитро Яковенко, «нова фахівчиня повністю відповідає усім критеріям кваліфікованого фахівця».

Також усі, хто шукає або хоче змінити роботу, можуть скористатися безкоштовними онлайн сервісами служби зайнятості Донеччини. Це можна зробити через інтерактивну мапу вакансій регіону, яка налічує понад 1 500 пропозицій роботодавців (bit.ly/2T47LaR), або за допомогою чат-боту у месенджері Telegram (bit.ly/2UnnJwh).

Завдяки мапі паспортів підприємств, установ та організацій Донеччини можна дізнатися місцезнаходження та інші дані певного підприємства чи установи регіону, на яке пошукач хоче працевлаштуватися ( bit.ly/2Pr80KP). А для пошуку кваліфікованих кадрів роботодавцям пропонується скористатися інтерактивною мапою відеорезюме шукачів роботи (bit.ly/2zkKnyK).

Постійно оновлюються та вдосконалюються безкоштовні онлайн додатки:

  • Центр професійної орієнтації - bit.ly/2T20SXC
  • Центр розвитку підприємництва – bit.ly/2T1gElz
  • Довідник послуг та пільг учасника АТО - bit.ly/2wdEgdC
  • Донецький центр професійно-технічної освіти служби зайнятості України - bit.ly/2T1iiDL