портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Гуманітарну ситуацію на Донеччині обговорили перший заступник голови Донецької ОДА та представники «Людини в біді»

Опубліковано 01 грудня 2021 року, 16:47

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації  Ігор Мороз разом із представниками структурних підрозділів облдержадміністрації провели онлайнову зустріч з делегацією Філії організації «Людина в біді» в Україні. 

Вони обговорили гуманітарну ситуацію в області, основні проблеми і гуманітарні потреби, потреби у сфері розвитку, які потребують втручання міжнародної спільноти.

Також делегація «Людина в біді» поінформувала про поточні та майбутні проєкти організації та зазначила на необхідності проведення міжнародної конференції з питань забезпечення прав осіб, постраждалих від конфлікту на Сході України. 

«Ми високо цінуємо діяльність організації «Людина в біді» у збереженні нормальних умов життя мирного населення, яке потерпає від збройної агресії РФ. Дуже добре, що сьогодні ми маємо можливість обговорити гуманітарну ситуацію в області», - наголосив Ігор Мороз. 

Нагадаємо, «Людина в біді» (PIN) – найбільша неприбуткова організація в Центральній Європі, яка фокусується на гуманітарній допомозі, розвитку, співробітництві, правах людини та соціальній інтеграції. В Україні PIN працює з 2003 року, що дозволило організації надати безпосередню гуманітарну допомогу після початку конфлікту вже у серпні 2014 року. PIN охоплює широкий спектр невідкладної допомоги: продовольство, непродовольчі товари; відновлення житла; захист; засоби до існування; вода, санітарія та засоби гігієни; психосоціальна та грошова допомога уздовж та по обидві сторони від лінії розмежування на сході України.

Спочатку діяльність PIN була зосереджена на наданні невідкладної допомоги, але в 2016 році організація започаткувала нові ініціативи, зокрема, у секторах захисту та засобів до існування, які спрямовані на підтримку переходу України від надзвичайного стану до якнайшвидшого відновлення та розвитку.