портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Харчоблок Обласної клінічної психіатричної лікарні у Слов’янську оновлено завдяки співпраці із Люксембурзьким Червоним Хрестом

Опубліковано 10 грудня 2020 року, 15:37

Реконструкцію харчоблока Обласної клінічної психіатричної лікарні у Слов’янську проведено завдяки співпраці обласної влади із Люксембурзьким Червоним Хрестом. 

Сьогодні, 10 грудня, реконструйований харчоблок оглянув голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Ця будівля була введена в експлуатацію у 1974 році і давно потребувала ремонту.  "Харчоблок оновлено не тільки візуально, але й функціонально. Тепер він оснащений сучасним обладнанням та меблями, які значно покращать умови перебування працівників та пацієнтів", - зазначив Павло Кириленко. 

Реконструкція тривала з серпня 2019 року і завершилася вчасно. Загальна вартість робіт склала майже 16,6 млн гривень, із них 10,8 млн надав Люксембурзький Червоний Хрест, який уже не вперше докладається до осучаснення цього медичного закладу.

Нагадаємо, що до російсько-української війни в лікарні працювало 10 корпусів - 6 лікувальних та 4 господарчі. Лікарня обслуговувала, в основному, північну частину області, а окремі відділення - усю Донеччину. Під час активних бойових дій, які тривали з квітня до липня 2014-го, два корпуси були повністю зруйновані, чотири суттєво пошкоджені. За допомогою міжнародних організацій, зокрема німецької федеральної компанії GiZ та Люксембурзького Червоного Хреста у 2016-му році було відкрито психотуберкульозне, а у 2017-му - дитяче відділення. Коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету збудовано основний корпус лікарні.