портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Храм Миколая Чудотворця у Волновасі - це символ єднання українців зі сходу та заходу нашої країни», - Павло Жебрівський

Опубліковано 22 травня 2018 року, 14:32

22 травня у м. Волноваха відбулось урочисте відкриття та освячення храму Донецької єпархії УПЦ КП на честь Святого Миколая Чудотворця. Храм побудовано в пам'ять про загиблих бійців 51 окремої механізованої бригади, освятили та урочисто відкрили у Волновасі.

Рівно три роки минуло відтоді, як рашисти жорстоко розстріляли 18 бійців 51-ї ОМБр поблизу Волновахи, у селищі Благодатне. Їхні земляки з Волині вшанували пам'ять загиблих, побудувавши храм.

Гроші збирали усім миром: пожертви на будівництво надходили від бізнесменів та влади, від шкіл, дитячих садків - загалом понад 5 млн гривень. 400 тисяч зібрали жителі Волновахи та Волноваського району.

Божественну літургію по освяченню Храму очолив Митрополіт Луцький і Волинський Михаїл, архієрей УПЦ КП спільно з Владикою Донецьким і Маріупольським Отцем Сергієм, Єпископом Всеволодом Слов’янської Донецької єпархії УПЦ КП та Ігуменом Макарієм.  

Звертаючись до присутніх, Владика Сергій зазначив, що будівництво Храму Святого Миколая Чудотворця у Волновасі - це початок великого шляху у розвитку релігійної громади Київського Патріархату на Донеччині.

Очільник області Павло Жебрівський також взяв участь у відкритті храму. Звертаючись до присутніх голова ДонОДА підкреслив важливість відкриття такого Храму на Донеччині.

«Храм Миколая Чудотворця у Волновасі - це символ. Символ єднання українців, які живуть на сході й заході нашої держави, це символ взаємопроникнення й взаємодопомоги у спільній біді - війні, яку веде проти нашої країни агресор-Росія. Не маю сумнівів, що ми переможемо у цій боротьбі, адже ми – єдині», - наголосив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації