портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Мороз провів перше засідання Регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Донецькій області

Опубліковано 08 грудня 2023 року, 14:17

В.о. голови Донецької ОДА Ігор Мороз провів перше засідання Регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Донецькій області. Такий орган створено на виконання протокольного доручення Офісу Президента України як консультативно-дорадчий при Донецькій облдержадміністрації, який забезпечує сталий розвиток громад і розглядає пропозиції щодо вирішення актуальних питань з розвитку регіону. 

«Зараз, коли Збройні сили України відвойовують наші землі, перед нами, як представниками регіональної та місцевої влади, постає питання організації роботи на звільнених територіях. Відновлення діяльності влади у перші часи після деокупації є найважливішою частиною нашої спільної перемоги. Бо такого досвіду немає жодна країна світу. І мабуть наші напрацювання стануть світовим прикладом. Бо одна справа, коли громада була під окупацією місяць, а інша, – рік або дев’ять, як частина території нашої області. А для цього наш власний професійний досвід потрібно трансформувати у конкретні дії на деокупованих територіях», – зауважив очільник області. 

Він висловив сподівання, що Регіональний Офіс Конгресу стане дієвою платформою реалізації поставлених задач Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Так, сьогодні говорили про розширення та упорядкування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту в закладах освіти області на території можливих бойових дій, організацію роботи з питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки населення, зміцнення та захист інтересів органів місцевої та регіональної влади, забезпечення участі у процесах європейської інтеграції, вирішення найбільш актуальних та першочергових питань, які постають перед територіальними громадами області в умовах воєнного стану. Також розглянули стан та проблемні питання наповнення Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України. 

Ігор Мороз додав, що сьогоднішнє засідання є одним з етапів багаторівневого шляху для забезпечення діалогу між різними гілками влади, щоб розвивати регіон та країну. Бо незважаючи на постійні бойові дії, що відбуваються в області та вкрай напружену гуманітарну ситуацію, Донеччина продовжує жити, намагається розвиватись та квітнути. 

«Всі ми віримо у нашу повну і беззаперечну перемогу, розквіт рідного краю. Прагнемо збільшити добробут кожної громади та родини задля спільного заможного майбутнього», – підкреслив Ігор Мороз.