портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Мороз взяв участь у нараді під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби

Опубліковано 25 вересня 2023 року, 22:12

В.о. голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз взяв участь у нараді під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби. 

На нараді йшла мова про підготовку до опалювального сезону. 

- У деяких громадах області цього року не вдасться відновити централізовану подачу теплоносія через те, що окупанти знищили комунікації, а у пошкоджених будинках неможливо створити умови для подачі тепла. В першу чергу мова йде про деокуповані громади. Важливо, що уряд працює над забезпеченням дровами таких громад, аби взимку люди мали можливість самостійно опалювати свої помешкання, - зазначив Ігор Мороз.

Також під час наради обговорювали питання забезпечення освітнього процесу у школах. Зокрема, ведеться робота з облаштування укриттів та відновлення очного навчання у тих громадах, де це можливо з огляду на безпекову ситуацію. А для організації належного дистанційного навчання уряд планує забезпечити школярів планшетами. 

Розглянули на нараді й дуже важливе для Донеччини питання - надходження "військового" ПДФО до бюджетів територіальних громад. 

- В умовах війни, коли промисловість Донеччини майже повністю зупинена, найбільшим джерелом наповнення бюджетів є саме податок на доходи фізичних осіб. Наразі разом з Офісом Президента та Кабінетом Міністрів України проробляємо шляхи вирішення цієї проблеми, - наголосив очільник області. - Працюємо заради Перемоги.