портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Мороз взяв участь у онлайновій нараді із керівництвом Мінекономіки і звернувся до підприємців Донеччини

Опубліковано 12 жовтня 2023 року, 17:17

Виконуючий обов'язки голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз сьогодні, 12 жовтня 2023 року,  взяв участь у онлайновій нараді із керівництвом Мінекономіки, під час якої йшла мова про облік майна, пошкодженого внаслідок російської агресії. 

- З самого початку повномасштабного вторгнення ми ретельно документуємо всі воєнні злочини російської армії на нашій землі. Однак ми маємо точно знати не тільки соціальні, але й економічні наслідки війни, - зазначив Ігор Мороз. - Саме тому український уряд працює над створенням «Реєстру обладнання, інших засобів виробництва підприємств усіх форм власності, пошкоджених, знищених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України». 

Цей список — не просто документ, а живий інструмент, яким мають право і повинні скористатися представники бізнесу. Завдяки допомозі наших міжнародних партнерів, держава має змогу замінити підприємцям частину втраченого обладнання — і це важлива частина роботи з підтримки і розвитку бізнесу.

Зазначивши, що "процедура заміни обладнання — доволі тривала і багатоступенева", Ігор Мороз закликав всіх підприємців Донеччини, які постраждали від російської агресії, не марнувати цієї нагоди. 

- За попередніми підрахунками, збитки від російських атак на Донеччині становлять 809,5 млрд грн. Це колосальна сума: для порівняння, видатки всього українського бюджету на 2023 рік всього втричі більші. Тож вкрай важливо відновлювати економіку вже зараз, не чекаючи на репарації у майбутньому, - підсумував очільник області.