портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 13 травня

Опубліковано 14 травня 2020 року, 11:40 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доповів народним депутатам про роботу Уряду
Під час «Години запитань до Уряду» Прем’єр-міністр України повідомив народним депутатам про заходи, які здійснюються для подолання поширення пандемії, фінансової підтримки певних категорій населення в умовах коронакризи та ситуації у медичній та енергетичній сферах.

Уряд презентував та схвалив низку антикризових програм
«Сьогодні, маючи 490 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних, говоримо про те, що статистика зменшення їх кількості продемонструє ефективність цього урядового плану або, якщо він неефективний – ми будемо також бачити це в статистиці і будемо мати змогу оперативно реагувати», – зазначив Денис Шмигаль та доручив утворити міжвідомчу робочу групу на чолі з Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства із залученням всіх галузевих міністерств та профільних асоціацій.

Денис Шмигаль: З 22 травня можливий перехід до другого етапу карантинних послаблень
«Ми бачимо, що бізнес, який було призупинено, почав повертатися на роботу та поступово відновлювати ділову активність. Але я звертаю увагу всіх наших громадян, всього нашого бізнесу та місцевої влади, що послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає, або він став менш небезпечним. Тому наші рішення мають бути продумані та відповідальні», – зазначив Прем’єр-міністр України.

На літніх терасах буде дозволено перебувати вчотирьох, а пересуватися вулицею – групами до восьми осіб – рішення Уряду
«Шукаючи баланс між втомою людей від карантину та недопущенням спалаху хвороби, ми вирішили пом’якшити обмеження щодо перебування людей на свіжому повітрі. Прогулюватися парками можна буде компанією до 8 людей, а сидіти за столом на літніх майданчиках можна буде вчотирьох», – прокоментував рішення Уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

МОЗ: Березнева виплата 300% медикам, які борються з COVID-19, буде здійснена у повному обсязі
Як підкреслив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, у деяких регіонах виплата не була здійснена у повному обсязі через бюрократичні колізії, але уже найближчими днями кошти за березень будуть виплачені повністю. Виплати за квітень ітимуть за іншим механізмом і будуть здійснені найближчим часом.

Ірина Микичак: Ми отримуємо тривожні сигнали та оперативно працюємо задля вирішення проблем
«МОЗ вважає одним із своїх пріоритетів спілкування безпосередньо з медиками в областях та виявлення проблем, з якими вони стикаються в ході реформування», — зазначила заступник Міністра охорони здоров’я.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 13 травня в Україні 16425 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 439 летальних, 3716 пацієнтів одужало. Хворобу підтверджено у 1 130 дітей та 3 208 медиків. За добу зафіксовано 402 нові випадки.

Нафтогаз передав прикордонникам медтехніку та захисне спорядження
Прикордонники отримали благодійну допомогу загальною вартістю понад 5 мільйонів гривень: мобільний рентген-апарат, 200 біозахисних костюмів, 5000 масок, 500 респіраторів, 100 захисних окулярів.

Уряд затвердив перспективні плани п’яти областей

«Тобто у нас вже більша частина областей вже мають затверджені перспективні плани. Реформа адміністративно- територіального устрою, попри карантин, продовжується. Це частина великої реформи децентралізації в Україні. Наша кінцева мета – успішні громади, в яких люди зможуть отримувати якісні сервіси, зокрема, це стосується якісної медичної допомоги», – зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд надав право воїнам-добровольцям проходити санаторно-курортне лікування та реабілітацію за рахунок держави
Мова йде про учасників антитерористичної операції, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції до 24.02.2018 у взаємодії із Збройними Силами України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України, Службою безпеки України та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами, але у подальшому не увійшли до їх складу.

Конкурсному відбору проектів громадських організацій осіб з інвалідністю бути – Мінсоцполітики
Вперше кошти будуть спрямовані на конкурсний відбір і фінансування проектів громадських організацій осіб з інвалідністю.

Ігор Петрашко обговорив з Послом Великої Британії питання активізації торговельно-економічної співпраці
«Ми зацікавлені у збереженні існуючого рівня торгово-економічних відносин та, з огляду на вихід Британії з ЄС, сподіваємося, що найближчим часом буде підписана Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії», – зауважив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

З 1 вересня громадяни України перетинатимуть кордон з Білоруссю за закордонними паспортами
Доцільність прийняття даного рішення зумовлена низкою аспектів. Зокрема, це дозволить покращити захист українських громадян.

Таксі дозволено рухатися смугами для громадського транспорту – рішення Уряду
«Сьогоднішнім рішенням Уряд підтримав внесення відповідних змін у Правила дорожнього руху, завдяки чому розширюється коло прав водіїв легальних таксі. Тепер вони також зможуть користуватися цими перевагами”, – прокоментував рішення Уряду Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Уряд підтримав пропозицію про відкриття пункту пропуску «Шегині»
«У зв’язку із послабленням карантинного режиму пункт пропуску «Шегині» повернеться до звичного режиму роботи. Рішення вступить в силу з моменту її опублікування», – зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Продовжуємо повертати наших громадян до України з різних куточків світу – Мінінфраструктури
Міністерство інфраструктури України анонсувало низку нових спеціальних рейсів з різних країн світу, якими можуть скористатися українці з-за кордону для повернення додому.

ЄІБ надає Харкову 10 млн євро кредиту на оновлення тролейбусного парку, - Наталія Форсюк
«Ми прагнемо прискорити переорієнтацію міст з автотранспорту на електротранспорт, оскільки це корисно не лише для довкілля, а й для безпеки перевезень та скорочення витрат. Спільними зусиллями ЄІБ, Міністерства та місцевої влади ми надали черговий поштовх до енергоефективності в інфраструктурі громадського транспорту», – розповідає Наталія Форсюк, заступник Міністра інфраструктури України.

Мінінфраструктури: Верховний Суд розблокував завершення концесійного конкурсу в порту Херсона
«Рішення Верховного Суду остаточне і оскарженню не підлягає. Плануємо в найближчі терміни провести переговори з переможцем, щоб укласти концесійні договори портів "Херсон" та "Ольвія" в один день. Перемога завжди на боці тих, хто робить свою справу чесно і справедливо», – прокоментував рішення Суду Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Мін’юст: Законопроект «Про адміністративну процедуру» врегульовує відносини держави з фізичними та юридичними особами
«У адміністративному законодавстві України саме процедурна частина є найменш розвиненою, тому прийняття цього проекту Закону дозволить вперше на законодавчому рівні врегулювати всю сукупність багатоманітних відносин між чиновниками та простими громадянами і бізнесом», – зазначив Міністр юстиції Денис Малюська.

Денис Малюська: Ми удосконалюємо механізми надання адмінпослуг у сфері державної реєстрації
«Відомості Реєстру доповнюються інформацією про право довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язань, інформацією, необхідною для здійснення зв’язку із заявником - абонентський номер мобільного телефону та/або адреса електронної пошти, а також відомостями про ціну (вартість) об’єкту нерухомого майна», – пояснив Міністр.

Кабмін затвердив План заходів з підвищення ефективності роботи митниці
«Результативність проведеної роботи в рамках реформування митниці буде перевірятися за чіткими КРІ, які абсолютно реальні до виконання за умови добросовісного виконання митником своїх посадових обов’язків, – зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

Вступ до магістратури 2020: у перший день на ЄВІ та ЄФВВ зареєструвалося понад 900 вступників
12 травня розпочалася реєстрація на єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), що у зв’язку з карантином проходить онлайн. У перший день для проходження тестування зареєструвалися 936 вступників.

Міноборони вивчає питання з підвищення привабливості військової служби та удосконалення соцзахисту військовослужбовців
Міністр оборони України Андрій Таран визначив підвищення привабливості військової служби та покращення соціального захисту військовослужбовців одним з ключових пріоритетів діяльності Міністерства оборони України. Станом на сьогодні започатковано роботу щодо внесення змін та доповнень до нормативно-правових актів, які унормовують ці питання.

У пілотному проекті Держлісагентства «Ліс у смартфоні» з’явилася нова функція – Класи пожежної небезпеки
«Відтепер інформаційні технології допомагатимуть громадянам, а особливо місцевим органам влади та ОТГ оперативно відслідковувати ситуацію з пожежною безпекою в лісових господарствах, що входять до сфери управління Держлісагентства. Також мапа стане в нагоді і працівникам ДСНС», – зазначив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Держгеокадастр підписав комплексну програму дій у сфері управління земельними відносинами та геопросторових даних
Держгеокадастр узгодив комплексну програму дій у сфері управління земельними відносинами та геопросторових даних з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Світовим банком). Підписання двостороннього документа з огляду на карантинні заходи відбувалось дистанційно.