портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 14 травня

Опубліковано 15 травня 2020 року, 14:19 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив подальшу співпрацю з виробниками ВДЕ
«Питання в ціні. Ми не можемо в країні, де такий рівень бідності, мати найдорожчу в Європі зелену енергію. Ми всі в одному човні. Не може бути такого, що країна втрачає, бюджет втрачає, а ми платимо підвищену ціну за зелену енергетику. Ми не хочемо обмежувати інвестиції, ми хочемо розуміти вартість цієї енергії. Це відповідально перед країною», – зауважив очільник Уряду.

Більше 130 млн грн «теплих кредитів» вже видано банками населенню та ОСББ на енергоефективні заходи з початку дії програми у цьому році
З 1 по 12 травня ц.р. банки видали 67 млн грн «теплих кредитів» населенню та ОСББ на енергоощадні заходи. Фактично за тиждень видано більше кредитів, ніж за весь квітень. Зокрема, минулого тижня програмою поспішили скористатися ще 1544 родини та 122 ОСББ.

Вперше від коронавірусу в Україні одужало більше людей, ніж захворіло
За минулу добу в Україні одужало 427 осіб, а нових випадків інфікування коронавірусом – 422. Це вперше, коли кількість осіб, які одужали від COVID-19, перевищила кількість осіб, які захворіли. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

З 22 травня планується другий етап пом’якшення карантину
«Серед пом’якшень, які ми пропонуємо з 22 травня є дозвіл на проведення спортивних змагань, але без глядачів; дозвіл на роботу готелів, окрім хостелів та без функціонування ресторанів та спортивних залів; дозвіл на проведення зовнішнього незалежного оцінювання та роботу громадського транспорту і дошкільних навчальних закладів», – перелічив Міністр охорони здоров’я.

Максим Степанов вимагає від НСЗУ пришвидшити підписання контрактів, щоб оперативно виплатити медикам 300% надбавки за квітень
«Хочу нагадати, що медичні працівники очікують на обіцяну заробітну плату. Від швидкості роботи НСЗУ залежить те, коли медпрацівники отримають свою зарплату за квітень», – сказав Максим Степанов.

НСЗУ виплатила понад 95 млн грн на надання допомоги пацієнтам із COVID-19
СЗУ підписала договори з усіма 25 центрами екстреної медичної допомоги на надання допомоги пацієнтам із коронавірусом та вже виплатила 95 460 246 грн 18 центрам ЕМД.

Уряд розширив перелік професійних захворювань для захисту медпрацівників
Таке рішення посилить захист прав та інтересів медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із захворюванням на коронавірус.

Уряд відновлює роботу непродовольчих ринків
За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, ці зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема, через роботу непродовольчих ринків. Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів. Рішення набуде чинності після опублікування.

Всі перинатальні центри в Україні отримали більше коштів у рамках Програми медичних гарантій
Договір з Національною службою здоров’я на надання послуги “Медична допомога у складних неонатальних випадках” уклав 121 заклад охорони здоров’я. З них – 22 перинатальні центри ІІ та ІІІ рівня надання медичної допомоги, які отримають за Програмою медичних гарантій більше коштів, ніж за минулорічною субвенцією.

МОЗ налагоджує співпрацю з українськими виробниками засобів індивідуального захисту
«Лікарі мають бути повністю забезпечені необхідними захисними засобами. З цього приводу ми мали багато дискусій і консультацій з виробниками, представниками легкої промисловості, Мінекономіки», – наголосила заступник Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 14 травня в Україні 16847 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 456 летальних, 4143 пацієнта одужало. Хворобу підтверджено у 1 172 дітей та 3 278 медиків. За добу зафіксовано 422 нові випадки.

Дмитро Кулеба та Олівер Варгеї домовилися пришвидшити спільну роботу над укладанням “промислового безвізу” між Україною та ЄС
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів відеозустріч із Комісаром ЄС з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї. Міністр поінформував єврокомісара про прогрес євроінтеграційних реформ в Україні, ухвалення важливих законодавчих рішень, зокрема, закону про банківську діяльність.

Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.

Укрпошта розпочала продаж непрофільних активів
Продаж нерухомості, що не використовується у господарській діяльності Укрпошти, здійснюватиметься через електронну торгову систему «ProZorro. Продажі». Про це заявив Міністрів інфраструктури Владислав Криклій.

За тиждень Держпродспоживслужба провела майже 9,5 тис. заходів нагляду – порушення на кожному 5-му об’єкті
З метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 Держпродспоживслужба на період карантину з 4 по 12 травня здійснила 9,4 тис. заходів нагляду. Як результат - на кожному 5-му об’єкті виявлені порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів.

Інформація щодо витоку персональних даних громадян із цифрового державного сервісу додатку «Дія» не підтвердилася, – Нацполіція
При цьому варто відзначити, що інформація про нібито кібератаки і кібервразливість державного мобільного застосунку «Дія», не підтвердилася: співробітники Департаменту кіберполіції не виявили фактів кіберінцідентів.

МОН надіслало університетам і коледжам методичні рекомендації, як дистанційно проводити сесію та атестацію студентів
Дистанційна комунікація учасників освітнього процесу може здійснюватися через засоби комунікації, вбудовані до системи управління навчанням (LMS), електронну пошту, месенджери (Viber, Telegram та інші), відеоконференції (MS Teams, ZOOM, Google Meet, Skype та інші), форуми, чати тощо.

Уряд Канади та Офіс Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) в Україні передали апарати штучної вентиляції легень для потреб ЗС України
У заході взяли участь Міністр оборони України Андрій Таран, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза та Голова офісу ЮНОПС в Україні Іріна Сахакян-Веттер.

Держлісагентство: Обсяг незаконних рубок зменшився на 34%
За І квартал 2020 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяг незаконних рубок зменшився на 34%, - повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Рятувальники нагадують громадянам правила безпечного перебування у природних екосистемах
З огляду на кількість пожеж на відкритих територіях та в екосистемах, яких з початку року налічується вже більше 30 тисяч випадків, рятувальники почали активно патрулювати лісові масиви. Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!