портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 21 квітня

Опубліковано 21 квітня 2020 року, 14:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Оперативна інформація щодо ліквідації лісових пожеж на території країни на 21:00
Станом на 21 год. 21 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», ДП «Словечанське ЛГ», щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

Медпрацівники, задіяні до боротьби з COVID-19, отримають додаткові виплати, – МОЗ
«Як і обіцяли, у нас є вирішення питання щодо зарплат медпрацівників. Тут важливо розмежовувати підвищені виплати за роботу у березні і за всі наступні місяці. Якщо ми говоримо про березень, то це питання з боку Уряду і з боку Міністерства охорони здоров’я вирішено в повному обсязі. Всі кошти державного бюджету перераховані на місця за рахунок медичної субвенції», – наголосив Максим Степанов.

Максим Степанов: Ми не допустимо звільнення медичних працівників через реформу
«У зв’язку із переходом з першого квітня на програму медичних гарантій (старт другого етапу медичної реформи, - ред.), ми проводимо ретельний аудит того, як це впливає і вплине на 2-й і 3-й рівні медицини. Коли ми вивчили всі договори на предмет дефіциту і профіциту коштів, то побачили, що з понад 1600 закладів охорони здоров’я 984 мають дефіцит. Це дуже тривожні сигнали. Ми не можемо допустити звільнення медпрацівників», – зазначив Міністр охорони здоров’я України.

Лікарі України та КНР провели спільний телеміст
Обидві сторони погодилися з тим, що масштаб онлайн телемостів між лікарями України та КНР необхідно розширювати та проводити такі зустрічі на постійній основі. Такий обмін досвідом у лікуванні коронавірусної інфекції дозволить обом країнам ефективніше протистояти хворобі.

МОЗ закликає долучитися до всеукраїнської кампанії #ПідтримуюЛікарів, символом якої стала червона стрічка
«Захист медиків є пріоритетним завданням МОЗ. Щодня ми працюємо над тим, аби забезпечити їх усім необхідним. Зокрема, вже найближчими днями у всі регіони надійде понад 71 тис. захисних костюмів. Але не менше лікарі потребують підтримки та вдячності від суспільства», – сказав Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Дмитро Кулеба: 190 мільйонів євро від ЄС підтримають систему охорони здоров’я, малий та середній бізнес і найбільш вразливі групи населення
Міністр закордонних справ України провів телефонну розмову з Високим представником ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозепом Боррелєм напередодні засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, де особлива увага буде приділена Україні. Дмитро Кулеба подякував Європейському Союзу за пакет підтримки України у 190 мільйонів євро.

Дмитро Кулеба: Корея виділила Україні 700 тисяч доларів США на боротьбу з коронавірусом
«Допомога надійде за двома напрямками. 300 тисяч доларів США будуть надані у вигляді партії лабораторних корейських тестів або коштів на закупівлю таких тестів. Це не кредит, а безповоротна гуманітарна допомога. 400 тисяч доларів Корея передасть ООН, в Об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні», – заявив глава МЗС.

Мінімальну допомогу по безробіттю підвищено з 650 грн до 1000 грн, – Мінекономіки
«Ми розуміємо, що у зв'язку з пандемією і впровадженням карантинних заходів кількість безробітних, на жаль, зростає. Ми робимо все можливе, аби підтримати людей, які залишились без роботи під час карантину. Збільшення мінімальної допомоги по безробіттю є одним із кроків. Крім того, Уряд і Мінекономіки вживає всіх заходів, щоб зберегти робочі місця», – повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Дмитро Кулеба: Майбутнє Східного партнерства має бути амбітним і сприяти інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС
Міністр закордонних справ спільно з колегами з держав-членів ЄС та представниками інституцій Євросоюзу взяв участь у відеоконференції у форматі  «Групи друзів України в ЄС». Міністри обмінялися думками щодо  координації дій України та ЄС у протидії пандемії COVID-19 та подоланні її соціально-економічних наслідків.

Спрощено видачу посвідчень судноводіям малих і маломірних суден, - Владислав Криклій
«Держава має забезпечувати наших громадян зручними та ефективними державними сервісами. І ми йдемо шляхом такого спрощення там, де є такі можливості, аналізуємо міжнародний досвід. В Україні вже діє спрощена видача нових посвідчень судноводіям малих і маломірних суден (ММС)», - зазначив Міністр інфраструктури України.

МОН наголошує: директори шкіл мають забезпечити можливість учителям-пенсіонерам продовжити свою роботу на строкових договорах
«Освіта потребує оновлення, як методичного та матеріально-технічного, так і кадрового. Однак немає жодних підстав думати, що системі не потрібні досвідчені працівники. Якщо вчитель пенсійного віку, але є професіоналом своєї справи, то школа, учні, батьки, загалом система освіти завжди будуть зацікавлені у ньому», – зазначає т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

IV етап учнівських олімпіад скасовано через карантин
«Наша мета – зберегти життя та здоров’я наших учнів. Тому цьогоріч через епідеміологічну ситуацію нам довелося скасувати IV етап всеукраїнських олімпіад. Через карантин і загрозу розповсюдження COVID-19 довелося змінити фактично всі освітні процеси, в тому числі й проведення олімпіад», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

25-та Українська антарктична експедиція нарешті прибула на станцію «Академік Вернадський»
Учасники 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) подолали останній відрізок шляху до Антарктиди та дісталися станції «Академік Вернадський». Після 6 днів дороги кораблем команда прибула на острів Галіндез пізно вночі (за київським часом) сьогодні, 21 квітня 2020 року.

Підвищення енергоефективності водної сфери – один із пріоритетів Держводагентства
Державне агентство водних ресурсів України – одне з перших державних органів, яке почало застосовувати ЕСКО-механізм для скорочення споживання електричної енергії.