портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 26 травня

Опубліковано 27 травня 2020 року, 09:18 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль провів зустріч з виробниками «зеленої» електроенергії
«Розумію позицію кожного інвестора. Проте кінцеву ціну за електроенергію платить споживач - тобто всі громадяни, які купують товари в магазинах. Уряд діє в їхніх інтересах. Саме тому ми йдемо цим довгим шляхом перемовин, і, впевнений, досягнемо компромісу», – зазначив Прем'єр-міністр України.

Ольга Буславець обговорила з Послом Великобританії Меліндою Сіммонс перспективні напрями співпраці
В.о. Міністра енергетики та захисту довкілля розповіла про виклики, які сьогодні стоять перед українською енергетикою, а також про заходи, які реалізовуються в рамках роботи Антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, для того, щоб стабілізувати ситуацію.

Ще понад 100 млн грн «теплих кредитів» залучено родинами на енергоефективні заходи за тиждень
Українські родини все більше цікавляться можливостями заощадити на комунальних послугах та подбати про комфорт у своїх оселях. Так, минулого тижня банки видали ще понад 100 млн грн «теплих кредитів» для населення та ОСББ.

Максим Степанов: 20% медиків захворіли на COVID-19 через неготовність медичної системи країни до епідемії
«Я хотів би сказати слова великої подяки нашим медикам, які опинилися на передовій боротьби з вірусом. На жаль, близько 20% усіх інфікованих коронавірусом, тобто 4 111 медиків – хворі на коронавірусну хворобу. Це трапилось через те, що на початок епідемії наші лікарні не були готові до такого виклику», – зазначив Міністр охорони здоров'я України.

Катар надіслав майже 9 тонн засобів індивідуального захисту для українських медиків
Вантаж вагою майже 9 тонн містить засоби індивідуального захисту для медичних працівників, зокрема, медичні халати, окуляри, маски, респіратори, рукавички, лицьові щитки та комбінезони. Надана гуманітарна допомога – результат домовленостей, досягнутих між Президентом України Володимиром Зеленським та Еміром Катару Шейхом Тамімом Аль Тані.

Віктор Ляшко: Ми зараз маємо реальну картину захворюваності медичних працівників на COVID-19
«Сьогодні, напевне, перша епідемія в Україні, в якій реально реєструють внутрішньолікарняне інфікування. Всі випадки фіксуються, проводяться епідемічні розслідування. Це дозволить здійснити компенсацію за професійні ризики, яким піддаються медичні працівники. Це все складові інфекційного контролю, якому раніше не приділялася належна увага», – наголосив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

НСЗУ про виплати за лікування пацієнтів із COVID-19 та які медичні послуги є безоплатними
Національна служба здоров’я України виплатила 162 944 463 грн за надання допомоги пацієнтам з підозрою або встановленим COVID-19. Пацієнти отримують безоплатно тестування методом ПЛР мобільною бригадою, за станом здоров’я – екстрену та стаціонарну медичну допомогу.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 26 травня в Україні 21584 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 644 летальні, 7575 пацієнтів одужало. Загалом захворіла 1581 дитина та 4183 медики. За добу зафіксовано 339 нових випадків.

Ігор Петрашко: Уряд направив більше півмільярда грн на погашення заборгованості перед аграріями за 2019 рік
«Для Уряду є вкрай важливим продовження фінансування програми по техніці, адже за роки своєї реалізації вона демонструє позитивні економічні ефекти. Так, число виробників сільгосптехніки з належним рівнем локалізації зросло до 4,5 раза, що сприяло розширенню кількості робочих місць щонайменше на 5 000 тис.», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Робоча група антикризової підтримки малого та середнього бізнесу напрацювала 35 ініціатив – документ передадуть у Кабмін
«Всі ініціативи поділені на 4 головні блоки підтримки українського бізнесу. Це поліпшення доступу до ресурсів, доступ до ринків, дерегуляція та інфраструктура підтримки бізнесу. Половина ініціатив з ТОП-10 належать до дерегуляційного блоку – це найшвидший та дієвий шлях допомогти бізнесу», – зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Дмитро Романович.

Олександр Порхун взяв участь у прямій телефонній лінії Кабінету Міністрів України
26 травня перший заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України поспілкувався з громадянами України з різних областей. Громадян хвилювали, в першу чергу, питання отримання житла для ветеранів АТО/ООС, виплати одноразової грошової допомоги, виділення земельних ділянок, забезпечення медичним обслуговуванням.

Дмитро Кулеба і Аугушту Сантуш Сілва домовилися розвивати торгівлю та інвестиції між Україною та Португалією
«Ми налаштовані максимально сприяти українським та португальським компаніям налагоджувати зв'язки, підписувати взаємовигідні контракти», – наголосив глава МЗС України.

Олег Немчінов провів нараду з представниками туристичної індустрії
«Без сумніву, наша країна має стати туристичною Меккою для європейської спільноти, адже поєднання гір та морів, неперевершених ландшафтних краєвидів та цілющих джерел є унікальним явищем. У недалекому майбутньому ми зможемо говорити не лише про розвиток класичного туризму, а й про спортивний, бізнесовий та медичний», –  зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

З 1 червня може бути відновлено роботу інклюзивно-ресурсних центрів – лист МОН
Відновлення роботи ІРЦ відбудеться з метою забезпечити зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів освіти.

Держлісагентство: Податкове навантаження на лісову галузь зменшиться
«Скасовується поділ лісів на розряди, оскільки нижні склади практично відсутні, закріплення за залізницями також не відбувається. Застосовуватиметься ставка рентної плати за кожною породою без деталізації за розрядами. Це значно полегшить сам розрахунок рентної плати», – пояснив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.