портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 29 травня

Опубліковано 01 червня 2020 року, 09:30 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль: Нова угода з МВФ дозволить Україні спокійно долати наслідки коронакризи
«Це кредит за програмою stand by з доволі спрощеними умовами, який дасть Україні можливість рухатись в напрямку подолання наслідків коронакризи. Перший транш, який ми маємо отримати в червні, складатиме 1,9 млрд. доларів, на осінь ми очікуємо – 1,6 млрд. доларів, в наступному році - 1,5 млрд. доларів», – зазначив Прем'єр-міністр України.

Україна отримає від ЄС 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги
В рамках цієї програми ЄС з 2014 року надав Україні 3,8 мільярда євро. Це найбільший обсяг макрофінансової підтримки, яку від ЄС отримувала будь-яка країна-партнер.

Перший кредит для стартапу в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%»
Першим в Україні стартапом, який отримав «Доступний кредит 5-7-9%» на свій бізнес став підприємець із Хмельницького. Чоловік створив унікальне еко-підприємство з виробництва розпалювача вогню з волокон деревної вовни.

Мінфін і ДПС завершують розробку застосунку «РРО в смартфоні»
Протягом місяця представники бізнесу матимуть можливість ознайомитися з функціоналом застосунку в Електронному кабінеті платника податків, протестувати його та надати пропозиції щодо його вдосконалення.

Відбулось технічне відкриття першого центру підтримки підприємців Дія.Бізнес, – Мінцифри
Харкові у рамках Національного проекту з розвитку підприємництва Дія.Бізнес, відбулось технічне відкриття першого центру підтримки підприємців разом із консалтинговою зоною для представників мікро-, малого та середнього бізнесу. Поки що локація працюватиме в закритому тестовому режимі.

Мінфін погасив єврооблігації під гарантією США на суму 1 млрд доларів США
28 травня Міністерство фінансів України погасило другий випуск облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП) під гарантію США. Загальна сума платежу становила понад $1 млрд.

В Держмитслужбі запрацював таргетинг-центр з моніторингу митного оформлення
Таргетинг-центр обслуговує робоча група фахівців Держмитслужби. Вони  мають можливість моніторити митне оформлення. У зоні уваги групи – всі митні декларації. Їхній оперативний аналіз дозволить звернути увагу митників на окремі ризикові операції.  

Денис Шмигаль: Держава має приділяти більше уваги запобіганню домашнього насильства
«Важливо не тільки реагувати постфактум, необхідно на державному рівні займатися його профілактикою. Очевидно має бути державна програма протидії домашньому насильству, під яку необхідно підвести відповідну законодавчу базу. Має бути організована робота психологів і інших відповідних служб. Виводити проблему домашнього насильства на державний рівень – критично необхідно», – переконаний Прем’єр-міністр.

У Мінсоцполітики відбулося перше засідання Наглядової Ради Проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні»
Під час засідання сторони затвердили положення про Наглядову Раду Проекту ЄС-МОП та її склад. Зокрема, сторони вирішили, що підтримка розроблення проектів правових актів (у сферах, які охоплено Проектом) має надаватись відповідно до ранжування пріоритетів, а саме: безпека і здоров’я на роботі, трудові відносини, інспекція праці, незадекларована праця, з врахуванням завдань і ресурсів Проекту та пріоритетів національних партнерів.

Уряд послабив обмеження для осіб старше 60 років на відвідування спортивних заходів, а для учнів – на проходження ЗНО
«Відтепер особи старше 60 років, які є представниками спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу, можуть брати участь в організації та проведенні спортивних змагань. При цьому особи, які для складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) приїжджають до України з-за кордону чи перетинають лінію розмежування із тимчасово окупованими територіями, не повинні перебувати на обсервації чи самоізоляції після перетину кордону, або пунктів пропуску», – прокоментував рішення Уряду Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Максим Степанов про конкурс на голову НСЗУ: Прізвище не має значення, нам потрібен ефективний менеджер
«За оперативною інформацією від служби управління персоналом НСЗУ, у конкурсі зареєструвалося 28 осіб. Їхні документи будуть опрацьовані і найближчим часом буде визначено спосіб і місце проведення співбесіди, яку я, як Міністр, повинен провести і визначитися з кандидатурою», – наголосив Міністр охорони здоров’я.

 Максим Степанов розповів, які категорії працівників старше 60 років можуть виходити на роботу під час карантину
«Всі протиепідемічні обмеження і заходи встановлені постановою Уряду. Люди, які входять у групи ризику і підлягають самоізоляції – це, серед інших, і особи, старші 60 років. Це робиться заради здоров’я і життя цих людей», – пояснив Міністр охорони здоров’я.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 29 травня в Україні 22811 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 679 летальних, 8934 пацієнти одужало. Загалом захворіли 1693 дитини та 4411 медиків. За добу зафіксовано 429 нових випадків.

Україна і Угорщина зосередяться на розвитку торговельних відносин та розбудові прикордонної інфраструктури
29 травня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив  свій перший закордонний візит до Угорщини у якості глави зовнішньополітичного відомства і зустрівся з Міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Співрозмовники відзначили обопільну зацікавленість у розбудові дружніх та добросусідських відносин, а також налаштованість відкрити нову сторінку двостороннього партнерства.

Олексій Чернишов: Завершено основний етап реформи адміністративно-територіального устрою
«Децентралізація виходить на фінішну пряму. Вже маємо затвердженими 24 перспективні плани областей, які покривають 100% їх території. Наближається до завершення основний етап реформи. Перспективні плани стануть основою нового адміністративно-територіального устрою України базового рівня. Вважаю сьогоднішню подію значним здобутком та результатом тривалого процесу реформи», – прокоментував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Міністр оборони Андрій Таран ознайомився з умовами служби криворізьких танкістів
Міністр оборони обговорив з командуванням військ Оперативного командування “Схід” та командиром бригади питання бойової підготовки, технічного оснащення, захисту особового складу в умовах пандемії та оновлення інфраструктури з’єднання. Крім того, очільник оборонного відомства оглянув нещодавно збудовані сучасні гуртожитки (казарми поліпшеного планування), призначені для забезпечення штатно-посадовим житлом військовослужбовців контрактної служби.

Підсумки 8-го тижня Всеукраїнської школи онлайн: 1-4 класи йдуть на канікули, а для учнів базової та старшої школи уроки транслюватимуть ще 2 тижні
«Ми закликаємо учнів все ж інвестувати цей свій час у навчання – так ви зможете уникнути пробілів у знаннях, які заважатимуть опановувати матеріал надалі. Особливо це важливо при вивченні математики та природничих дисциплін”, – зазначила тимчасово виконуюча обов’язки Міністра Любомира Мандзій.

Доступ за кошти бюджету до Scopus та WoS для вишів та наукових установ України буде продовжено, – МОН
«Доступ до баз для всіх – незалежно від відомчого підпорядкування – вперше був наданий у червні минулого року. Цьогоріч перед нами постало питання, чи продовжувати такий формат передплати, адже в нинішніх умовах ми маємо максимально ефективно витрачати кожну бюджетну гривню», – пояснив перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

З 1 червня може бути відновлено роботу закладів позашкільної освіти, – МОН
Розпочати роботу зможуть заклади позашкільної освіти тільки тих регіонів, де місцева влада ухвалить рішення про послаблення карантину. Рішення про відкриття конкретного закладу приймає його засновник або власник.