портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 3 червня

Опубліковано 04 червня 2020 року, 12:02 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Карантинні обмеження будуть поступово послаблюватися – рішення Уряду
«З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звичайно, всі правила по дистанції та дезінфекції мають виконуватися», – наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Максим Степанов на зустрічі з послами Італії та Німеччини: Ми на фінальній стадії розрахунку тарифів на медичні послуги
Міністерство охорони здоров’я вносить корективи в реформу системи охорони здоров’я і зараз находиться на стадії фінального розрахунку тарифів. Це робиться для того, щоб ліквідувати раніше зроблені прорахунки при плануванні другого етапу медичної реформи, а також встановити об’єктивні тарифи на медичні послуги.

Максим Степанов: Із 5 червня в Україні відкриються ресторани і відбудуться нові пом’якшення карантину
«Наша пропозиція полягає у тому, щоб з 5 червня дозволити роботу закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів; дозволити проводити релігійні заходи, а особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватись умов самоізоляції», – прокоментував рішення Уряду Міністр охорони здоров’я.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 3 червня в Україні підтверджено 24 823 випадки COVID-19, з них 10 440 одужали, 735 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 483 випадки. Усього в Україні 381 552 зразки досліджено методом ПЛР та 21 931 зразок – методом ІФА.

Уряд схвалив законопроекти для стимуляції економіки та допомоги бізнесу
Відкриваючи засідання Уряду, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що протягом останнього тижня було пропрацьовано програму діяльності Уряду. «Разом з комітетами Верховної Ради ми значно підсилили цей документ. Додали до нього чіткі розрахунки, нормативно-правову базу, відповідальних. Це дозволило нам синхронізувати своє бачення по багатьох різних та часто дискусійних питаннях», – зазначив очільник Уряду.

Уряд затвердив законопроект про гарантії банкам, який дозволить бізнесу отримувати більш доступні кредити
«Саме інструмент надання державної гарантії допоможе банкам-партнерам урядових програм підтримки бізнесу сміливіше видавати позики нашим підприємцям та покращить доступ до фінансів малому та середньому бізнесу України. Це послідовні кроки влади в напрямку доступності фінансів для підприємців», – прокоментував рішення Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Оренда державного і комунального майна буде відбуватися через електронні аукціони
«Проведення ефективних, прозорих аукціонів забезпечить збільшення надходжень до державного та місцевого бюджетів. В свою чергу, це сприятиме розвитку ринкового середовища і, як наслідок, збільшенню кількості робочих місць та самозайнятості населення», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Уряд забезпечив фінансування на впровадження електронної системи ліцензування в сфері державного експортного контролю
«Ми продовжуємо рухатись в напрямку оптимізації та осучаснення національної системи державного експортного контролю за передачами оборонної продукції та технологій. Прийняття сьогоднішнього рішення суттєво зрушить довготривалий процес впровадження електронної системи», – зазначила заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.

Уряд ухвалив постанову щодо спрощення міжнародної торгівлі зерновими культурами
Рішенням Уряду прийнято постанову, яка дає можливість зменшити фінансове навантаження на експортерів зернових культур, посилити конкурентоспроможність української продукції на світовому ринку та вдосконалити захист території України від ввезення деяких небезпечних організмів.

Уряд запровадив принцип екстериторіальності при реєстрації земельних ділянок
Це означає, що відтепер рішення про реєстрацію земельної ділянки може бути прийнято будь-яким державним кадастровим реєстратором, обраним за принципом випадковості системою Державного земельного кадастру.

За 5 місяців 2020 року український аграрний експорт склав понад $9 млрд
За період січень-травень 2020 року експорт товарів АПК та харчової промисловості склав $9 072,3 млн, що на 2% або $180,3 млн більше, ніж за відповідний період 2019 року.

Відбулося п’яте засідання Кластера 5 Комітету асоціації між Україною та ЄС
Метою зустрічі стало обговорення актуальних питань двостороннього співробітництва у сферах сільського господарства та розвитку сільських територій, рибальства та морської політики, ріки Дунай, транскордонного та регіонального співробітництва.

Уряд схвалив законопроект щодо електронного обліку трудової діяльності та призначення пенсій
«Ми хочемо пропонувати зміни, які дозволять запускати повноцінно роботу електронних трудових книжок. Це означає менше паперу, менше бюрократії, менше потрібно документообігу. Пенсії будуть нараховуватись автоматично. Це фактично певний прорив, певна реформа», – наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Мінветеранів розпочинає активну роботу з цифрової трансформації ветеранських сервісів з надання послуг
Про це йшлося під час другої зустрічі Міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба з Громадською радою при Міністерстві.

Відбувся одноденний візит української делегації до Федеративної Республіки Німеччина
В рамках візиту відбулися зустрічі із зовнішньополітичним радником канцлера ФРН Яном Гекером, радником Федерального канцлера з економічних питань Ларсом-Гендріком Рьоллером.

МЗС координує підготовку до спрощеного візового режиму з Канадою, очікує оціночну місію найближчим часом
«Ми прагнемо створювати дедалі більше можливостей вільного пересування світом для українських громадян. МЗС бере на себе координацію з українського боку процесу підготовки до спрощеного візового режиму з Канадою», – зауважив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Відбулась щорічна координаційна зустріч з реалізації програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014–2020 за участі України
Представники Мінфіну як органу, що здійснює функцію Національного контрольно-контактного пункту в рамках реалізації програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014–2020 за участі України, в рамках щорічній конференції в форматі онлайн обговорили з її учасниками питання реалізації цих програм.

Україна отримала гуманітарну допомогу від Республіки Корея
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив щиру вдячність корейській стороні за своєчасну допомогу та послідовну підтримку зусиль нашої держави у боротьбі з розповсюдженням коронавірусної хвороби.

Україна отримала гуманітарну допомогу від Словаччини
Заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар взяв участь в офіційній церемонії передачі українській стороні гуманітарної допомоги Словацької Республіки - трьох автомобілів швидкої допомоги.

Україна відновить внутрішнє пасажирське авіасполучення з 5 червня, – Владислав Криклій
Зараз Міністерство інфраструктури України веде активні переговори з іншими країнами щодо відновлення авіасполучення. «Для нас у пріоритеті – країни з розвиненим туризмом та сприятливою епідеміологічною ситуацією», – додав очільник Міністерства інфраструктури.

Мінрегіон провів онлайн-конференцію для ЗМІ щодо надання житлово-комунальних послуг населенню
«По послугам теплопостачання, водопостачання, поводження з побутовими відходами та утримання будинків, сплата в поточному році перевищує сплату минулого року, і це суттєве збільшення. Для прикладу, за опалення споживачі в цьому році розрахувались на рівні 97%. В період карантину споживачі скоротили заборгованість за спожиті послуги на понад 1,100 млрд грн», – зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.

В Мінрегіоні обговорили подальші етапи децентралізації з представником уряду ФРН
«Ми налаштовані провести чергові місцеві вибори у жовтні. Минулого тижня було зроблено дуже важливий крок у впровадженні децентралізації – завершено процес затвердження перспективних планів формування територій 24 областей. Наступний крок згідно нашого плану реформи – визначення щодо адміністративних центрів громад та районів», – повідомів Міністр розвитку громад та територій Україн Олексій Чернишов.

Денис Малюська: Врегульовано оплату праці адвокатів, залучених до Програми відновлення для неповнолітніх, підозрюваних у злочинах
«Імплементація та реалізація міжнародних та Європейських стандартів щодо захисту прав та законних інтересів дітей є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави. Основний принцип відновного правосуддя – це захист неповнолітнього, максимальна індивідуалізація судового процесу, широке використання в судовому процесі відновних практик та медіації за допомогою залучення сторонами процесу відповідних фахівців – посередників (медіаторів)», – зазначив Міністр юстиції.

У Держлісагентстві обговорили законопроект про удосконалення законодавства у сфері лісових відносин
«Законопроект розроблений відповідно до Указу Президента України та спрямований на комплексне вирішення проблем щодо боротьби з незаконними рубками та незаконними обігом деревини», – повідомив Андрій Заблоцький.

МКІП: Утворено оргкомітет зі створення меморіалу українських героїв
Головою оргкомітету визначено Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, його заступником – Міністра культури та інформаційної політики. До складу комітету також увійшли керівники міністерств, інших органів виконавчої влади, народні депутати, представники наукових установ та громадських організацій.

Уряд призначив 75 стипендій видатним тренерам
«Наші спортсмени – це наша гордість. А ті, хто роблять величезний вклад у цю галузь та своєю діяльністю вплинули на високі спортивні здобутки вихованців, мають обов’язково бути нагороджені за це. Пишаємося та бажаємо нових звершень», –наголосив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Україна продовжить участь у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля
Уряд підтримав пропозицію уповноважити в.о. Міністра енергетики Ольгу Буславець на підписання Угоди про внесок між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.