портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 9 червня

Опубліковано 10 червня 2020 року, 09:35 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль провів переговори з Віце-прем’єр-міністром Канади Христею Фріланд

Прем’єр-міністр України та Віце-прем’єр-міністр Канади обговорили питання співробітництва двох країн в фінансовій сфері та впровадження лібералізації візового режиму між Канадою та Україною. Денис Шмигаль підтвердив зацікавленість України у активізації процесу та запевнив у готовності прийняти в Україні групу канадських експертів.


Вступ до магістратури 2020: ЄВІ/ЄФВВ планують складати понад 101 тис. осіб, усі пункти тестування працюватимуть відповідно до вимог МОЗ

Основна сесія ЄВІ відбудеться 1 липня, ЄФВВ – 3 липня. Іспити відбудуться в Києві та в усіх обласних центрах країни, крім Донецька і Луганська. У Донецькій та Луганській областях працюватимуть пункти у Слов’янську, Маріуполі та Сєвєродонецьку.


Україна отримала гуманітарну допомогу від Китайської Народної Республіки

В Україну прибула чергова партія гуманітарної допомоги від Уряду Китайської Народної Республіки із широким спектром медичних виробів. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що своєчасна і масштабна допомога від Уряду Китаю значною мірою сприяє підтримці зусиль нашої держави у боротьбі з розповсюдженням COVID-19.


У басейні Сіверського Дінця узгоджено оптимальні режими роботи водосховищ на період літньо-осінньої межені 2020 року

На минулому тижні водники басейну Сіверського Дінця спільно із членами Міжвідомчої комісії обговорили складну гідрологічну ситуацію та узгодили оптимальні режими роботи водосховищ комплексного призначення у період літньо-осінньої межені 2020 року.


Відновлюється пропуск у «Станиці Луганській» та «Мар’їнці»

10 червня частково відновлюється пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування. Зокрема, у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» та «Мар’їнка» щоденно буде здійснюватися пропуск з 11.00 до 14.00.


Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 51 угода на суму 32,6 млн грн

За перший тиждень літа банки-партнери Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видали 51 новий кредит на загальну суму 32,6 млн гривень. Загалом вже видано 605 кредити на суму в 381,05 мільйона гривень.


Набула чинності Угода про позику між Україною та Світовим банком, в рамках якої буде розроблено 600 планів просторового розвитку територіальних громад

В рамках Угоди протягом 2020 – 2024 років за рахунок коштів державного бюджету, зокрема, заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій громад.


Тест-системи всіх виробників проходять перевірку та процедуру верифікації в лабораторіях

“Закуповувати тест-системи будуть безпосередньо лабораторії. Кошти на це передбачені відповідним рішенням Уряду”, — зазначив Міністр Максим Степанов  під час щоденного брифінгу.


Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 9.06.2020

Перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.


Укрзалізниця завершила реконструкцію залізничної станції Видубичі, - Владислав Криклій

“Після оновлення станція Видубичі у Києві поєднує в єдиний логістичний ланцюг одразу декілька видів транспорту: залізничний, авто, авіа та метрополітен”, - розповів Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.


Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9 червня в Україні підтверджено 27 856 випадків COVID-19, з них 12 412 одужали, 810 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 394 випадки.


Оперативна інформація про надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території України станом на 7 годину 9 червня 2020 року

Підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 987 виїздів.