портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 10 серпня 2020 року

Опубліковано 11 серпня 2020 року, 10:40 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС

Обговорювалися, зокрема, питання зміни стратегії боротьби з COVID-19, збільшення тестування населення, посилення контролю за дотриманням умов самоізоляції та відслідковування можливих контактів.

 

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 236 нових кредитів на 864 мільйони гривень

Уповноважені банки програми «Доступні кредити 5-7-9%» за минулий тиждень уклали 236 нових кредитних угод на загальну суму 864 мільйони гривень. Загалом, станом на 10 серпня 2020 року, вже видано 1991 кредит на загальну суму 4,227 мільярда гривень. За цей тиждень на 68,6 мільйона гривень збільшився портфель інвестиційних кредитів Програми. Станом на 10 серпня він складає 870,830 мільйона гривень.

 

Розпочався робочий візит делегації Міноборони України до Турецької Республіки

Відповідно до програми візиту, делегація українського оборонного відомства проведе зустрічі із заступником Міністра національної оборони Турецької Республіки Мухсіном Дере та Віце-президентом Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Сердаром Демірелем.

 

Маємо залучати сучасні супутникові сервіси для моніторингу інфраструктури, - Владислав Криклій

Залучення сучасних супутникових сервісів для моніторингу інфраструктури дозволяє не лише контролювати стан доріг, мостів, будівель та інших важливих об’єктів, їх якісне будівництво, а й може стати дієвим інструментом у боротьбі з морською контрабандою, незаконним видобутком природних ресурсів і попередженням надзвичайних ситуацій.

 

За минулий тиждень інспектори Укртрансбезпеки нарахували 3,4 млн грн плати за перевантаження, - Владислав Криклій

За підсумками 3-9 серпня інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено майже 28 тисяч транспортних засобів, складено 400 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано 3,4 млн гривень плати за перевантаження. У розрізі регіонів найбільше плати за проїзд нараховано в Одеській, Донецькій та Запорізькій областях.

 

Держенергоефективності розпочинає інформаційну кампанію «Чиста» енергія для Вашої родини»

Держенергоефективності за підтримки Проекту ЄС Twinning запроваджує інформаційно-роз’яснювальну кампанію, присвячену перевагам відновлюваних джерел енергії у домогосподарствах, – «Чиста енергія для Вашої родини».

 

Обліковано 1 451 496 внутрішньо переміщених осіб

Станом на 10 серпня 2020 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 451 496 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

 

Максим Степанов: В лікарнях до другої хвилі захворюваності на COVID-19 вже підготовлено понад 10 тисяч ліжок

Міністерство охорони здоров’я почало розгортати лікарні до другої хвилі для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19. Наразі в цих медичних закладах передбачено понад 10 тисяч ліжок для пацієнтів. 

 

Цьогоріч прикордонному контролю піддано близько 21 млн осіб

За минулий місяць кордон України та межі з тимчасово окупованими територіями на в’їзд та виїзд перетнуло майже 2 млн осіб, що у 2 рази більше ніж в червні. Всього від початку 2020 року прикордонному контролю піддано близько 21 млн осіб.

 

У Держенергонагляді створено Координаційну раду з питань основної діяльності

Координаційна рада є консультативно-дорадчим органом, який має на меті сприяти постійному удосконаленню державної політики у сфері нагляду (контролю) у галузях електроенергетики та теплопостачання.

До складу дорадчого органу увійшли керівники самостійних структурних підрозділів центрального апарату Держенергонагляду.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10 серпня в Україні зафіксовано 1 008 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом в Україні 81 957 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 922 летальні, 44 359 пацієнтів одужало. Проведено 1 179 434 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 387 пацієнтів.