портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 16 червня 2020 року

Опубліковано 17 червня 2020 року, 10:45 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Плановий процес ЗНО-2020 стартує 25 червня, - Прем’єр-міністр

«Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, і причин для перенесення оцінювання на серпень наразі немає. Якщо такі причини будуть, то Міністерство охорони здоров’я та головний санітарний лікар повідомлять про це», - заявив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль закликав голів ОДА тримати на особистому контролі ситуацію з COVID-19

Голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб в своїх регіонах в умовах адаптивного карантину забезпечити всі належні заходи для недопущення різкого зростання кількості хворих на COVID-19. Про це на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Дитячі оздоровчі табори поки залишаються закритими, - рішення Держкомісії з ТЕБ та НС

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні, що відбулося сьогодні, 16 червня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, ухвалила рішення щодо недоцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 1 липня цього року.

Максим Степанов назвав причини зростання COVID-19: Нехтування масками та антисептиками, а також відсутність соціальної дистанції

Крім цього, за словами Міністра, спалахи хвороби в окремих населених пунктах часто пов’язані з проведенням святкових заходів без дотримання карантинних обмежень.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 16 червня в Україні підтверджено 32 476 випадків COVID-19, з них 14 528 одужали, 912 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 666 випадків

Денис Шмигаль: Програма діяльності Кабінету Міністрів є спільним напрацюванням Уряду, Парламенту і суспільства

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, він нагадав, що Програма діяльності Уряду, яку цього тижня має розглянути Верховна Рада – це документ, в основі якого лежить ціла низка інших документів. "Це і передвиборна програма Президента України Володимира Зеленського, і програма партії "Слуга народу", і Укази Глави держави, і напрацювання комітетів Верховної Ради, і робота окремих міністерств. У Уряду є розуміння результатів запровадження кожного з 320 пунктів з цієї Програми".

Олексій Чернишов: Ми зосередили увагу на розвитку регіонів

15 червня 2020 року відбулась прес-конференція Олексія Чернишова, Міністра розвитку громад та територій України «100 днів  Уряду – звіт Мінрегіону».

За словами Міністра, «незважаючи на епідемію COVID-19, команда Мінрегіону довела до логічного завершення складний процес узгодження перспективних планів усіх 24 областей України, які стануть основою нового адміністративно- територіального устрою; продовжує роботу над іншими реформами, які було заплановано до початку карантину; триває реалізація програми Президента «Велике будівництво».

Олексій Чернишов прозвітував про роботу Мінрегіону у рамках «100 днів Уряду» та окреслив пріоритети на майбутнє

Серед основних завдань команди Мінрегіону – регіональний розвиток, реформа ЖКГ, ліквідація ДАБІ, потужне пришвидшення децентралізації, а саме завершення складного процесу узгодження перспективних планів усіх 24 областей України, які стануть основою нового адміністративно- територіального устрою і на основі якого восени цього року відбудуться чергові місцеві вибори.

Бюджети всіх 1470 територіальних громад будуть на прямих міжбюджетних відносинах

Це також випливає з проекту Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» №3614, який зареєстровано в Парламенті

Попит на антикризову державну підтримку бізнесу вже склав більше 1 млрд грн, - Мінекономіки

Банки-партнери державної програми розвитку мікро- та малих підприємств «Доступні кредити 5-7-9%» розпочали активний прийом заявок на нові інструменти програми, які були введені Урядом в час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19 (рефінансування, обігові, інвестиційні кредити виробникам медичного обладнання). Інструменти доступні, буквально, третій тиждень, але закумульований банками-партнерами попит на них від українського бізнесу уже перевищив мільярд гривень (1 1123,23 мільйона гривень).

Разом з ЄІБ оновлюємо громадський транспорт у містах України, - Владислав Криклій

У рамках проекту “Міський громадський транспорт України”, який реалізують Європейський Інвестиційний Банк, Міністерство інфраструктури України та активна місцева влада, триває оновлення громадського транспорту в різних містах України. Відтак, вже підписані договори на оновлення тролейбусних парків у Луцьку та Харкові, а також до кінця місяця буде укладено договір у Сумах. 

Проведення тендерів через систему ProZorro дозволяє суттєво заощаджувати державні кошти на дорожньому будівництві, - Владислав Криклій

Лише за травень-червень 2020-го ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» Державного агентства інфраструктурних проектів України (ДП «Фінінпро») заощадило на тендерах ProZorro в середньому 13%.

135 млн грн «теплих кредитів» залучено родинами на енергоощадні заходи з початку червня

З 1 по 15  червня ц.р. банки видали близько 135 млн грн «теплих кредитів».

Міністерство фінансів вітає ратифікацію Рамкової угоди між урядами України та Королівства Данія

16 червня 2020 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову угоду між урядами України та Королівства Данія щодо реалізації програми Danida Business Finance (DBF) в Україні.

Програма DBF реалізується урядом Данії в рамках співпраці в цілях розвитку та передбачає надання безвідсоткових позик для фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, водопостачання та очищення стічних вод.