портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 17 червня 2020 року

Опубліковано 18 червня 2020 року, 14:35 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в середу, 17 червня, шляхом внесення змін в низку актів Кабінету Міністрів, якими встановлені карантинні обмеження. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зокрема, зазначив, що за сім останніх днів на коронавірус в Україні захворіли 4853 людини, що є найбільшим показником за весь час пандемії в Україні. 

Денис Шмигаль доручив провести аудит витрат Фонду боротьби з COVID-19

Звертаючись до Міністра фінансів України Сергія Марченка, Прем’єр-міністр нагадав, що приблизно два місяці тому Урядом було створено Фонд боротьби з COVID-19 на загальну суму майже 65 млрд грн. 

«Це величезна сума від українських платників податків і вони мають побачити, на що саме ідуть ці кошти. Тому доручаю Міністерству фінансів провести аудит витрат з Фонду, відзвітувати і опублікувати цю інформацію. Вона має оновлюватися щотижня», - заявив Прем’єр-міністр.

Урядом визначено виплату медичним працівникам у разі встановлення інвалідності, або смерті від коронавірусної інфекції

І група інвалідності – виплата становитиме 840 тисяч 800 грн;

ІІ група інвалідності - 735 тисяч 700 грн;

ІІІ група інвалідності – 630 тисяч 600 грн.

Мінсоцполітики спростило призначення соціальних допомог, переоформлення субсидій для посилення соцзахисту вразливих категорій населення у період карантину

Більше 3 млн домогосподарств здійснено автоматичне, без їх звернення, перепризначення субсидій.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19

Станом на 17 червня в Україні підтверджено 33 234 випадки COVID-19, з них 14 943 одужали, 943 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 758 випадків.

Уряд склав рейтинг ОДА за виконанням заходів по боротьбі з епідемією коронавірусу

Здійснювався моніторинг виконання рішень Уряду щодо дотримання режиму в’їзду-виїзду з областей; ситуації з забезпеченням обсервації; ситуації в лікарнях стосовно виплат зарплат; соціального захисту під час карантину. Моніторинг виконання рішень Прем’єр-міністра включав: відповідність рішень місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з рішенням Державної комісії та регіональних комісій ТЕБ та НС; організацію та проведення дезінфекційних заходів в регіонах; - забезпечення ПЛР тестування населення на коронавірус.

Завдяки оперативно прийнятим рішенням Уряду посилено соціальний захист людей з інвалідністю

 

Уряд ухвалив постанову про повернення коштів учасникам пробного ЗНО

Виплата коштів учасникам пробного ЗНО буде здійснюватися через відділення «Приватбанку».

Уряд робитиме все, аби вступна кампанія була комфортною та безпечною для абітурієнтів, - наголосив Денис Шмигаль.

МОН: Учасникам пробного ЗНО почнуть повертати кошти з 1 липня

Кошти виділено з фонду боротьби з COVID-19. Відповідний порядок повернення коштів Уряд ухвалив 17 червня.

Уряд затвердив механізм повернення коштів за пробне ЗНО

Для отримання коштів учасникам, які були зареєстровані на пробне ЗНО, достатньо буде звернутись до найближчого відділення ПриватБанку та пред’явити унікальний номер учасника пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

Мінімальна вартість контрактного навчання 2020: МОН опублікувало розрахунок

Мінімальна вартість навчання (індикативна собівартість) враховує доходи людей і не може бути вищою за 3 середні зарплати у області. Вона поширюється на 38 найбільш популярних спеціальностей у державних університетах і тих приватних, які будуть отримувати державне фінансування. 

Завтра Верховна Рада України розгляне Програму діяльності Уряду

«Ми гарно попрацювали над оновленим документом. Дана програма була розроблена з урахуванням ряду документів, в тому числі програми партії «Слуга народу» та програми Президента Володимира Зеленського. Крім того, ті слушні зауваження, які народні депутати та комітети Парламенту нам надсилали в останні місяці, ми включили у нашу програму діяльності», - зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Комітет з питань економічного розвитку виніс Програму діяльності Уряду на розгляд Верховної Ради

Програма діяльності Уряду містить 19 розділів. Головною метою Програми, за словами Дениса Шмигаля, є забезпечення гідного рівня життя українців. Програма прогнозує відновлення економічного зростання України уже в другому півріччі поточного року.

 

Уряд крок за кроком виводить українську енергетику з кризи, - Денис Шмигаль

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про пріоритетність українського вугілля для виробництва електроенергії на ТЕС та схвалив спільну заяву урядів України та Німеччини про енергетичне партнерство.

Уряди України та Німеччини планують започаткувати енергетичне партнерство

Уряд схвалив розпорядження «Про підписання Спільної заяви про наміри між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина стосовно започаткування енергетичного партнерства».

Уряд прийняв рішення для забезпечення роботою державних вугледобувних підприємств

Кабінет Міністрів України встановив пріоритетне використання вітчизняного вугілля для виробництва електроенергії тепловою генерацією.

Кабінет Міністрів прийняв нові умови визначення ціни скрапленого газу

Постанова приводить у відповідність до Закону «Про ринок природного газу» механізм розрахунку стартової ціни на скраплений газ, що реалізується на спеціалізованих аукціонах. Відтепер у формулі ціни використовуватиметься ціна природного газу для побутових споживачів станом на перше число місяця, в якому проводиться спеціалізований аукціон.

Від змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» залежить стабільне енергопостачання, – Ольга Буславець

Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» у понеділок було зареєстровано у Верховній Раді та передано на розгляд парламентських комітетів.

Урядом запроваджено тримірну програму підвищення пенсій, - Марина Лазебна

Міністр підкреслила, що діяльність Уряду була спрямована на захист найбільш вразливих перед COVID-19 категорії громадян, зокрема пенсіонерів.

У Мінсоцполітики з’явиться заступник Міністра з цифрової трансформації

Профільний заступник з питань цифровізації працюватиме за підтримки Мінцифри. До його основних функціональних обов’язків також входить визначення та аналіз процесів, які потрібно цифровізувати, формування пріоритетів. Також він працюватиме над посиленням кібербезпеки та захисту інформації та ін.

Уряд прийняв рішення щодо забезпечення участі української збірної «Ігор Нескорених» в міжнародних спортивних змаганнях у 2021 році

Рішення Уряду дозволить продовжити підготовку до змагань української збірної. Відбір до команди проводився минулого року у трьох містах: Одесі, Львові та Києві. Для участі у відборі зареєструвалося 350 ветеранів, з яких, у підсумку, 20 спортсменів зараховано до збірної.

До уваги громадян, які планують поїздку до Румунії

17 червня з 18:00 поновлюється робота пункту пропуску «Солотвино» - «Сігету-Мармацієй».

Уряд підтримав нові зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%», аби зробити її ще доступнішою для бізнесу

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку надання державної підтримки мікропідприємництва та малого підприємництва».

Підвищуємо безпеку української авіації, - Мінінфраструктури

Уряд підтримав розроблений Міністерством інфраструктури законопроект щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України. 

54 комплекси зважування у русі працюватимуть по всій території України, - Мінінфраструктури

До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) для забезпечення захисту доріг від руйнування. На їх базі також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.

Ведення Державного земельного кадастру: актуальні показники

До Державного земельного кадастру внесено відомості про 21,7 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га.