портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 22 червня 2020 року

Опубліковано 23 червня 2020 року, 09:10 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Максим Степанов: Через спалах COVID-19 на Львівщині будуть кадрові зміни у регіональній системі охорони здоров'я

У Львові додатково введено лабораторний центр Держспоживслужби, який на сьогодні вже почав проводити тестування, але працює ще не на повну потужність. У зв’язку з цим Максим Степанов доручив керівництву лабораторії збільшити кількість тестувань  методом ПЛР з 30-40 до 300 тестів на добу. Для цього буде залучена додаткова кількість фахівців.

Арсен Аваков: Через різке погіршення погоди та паводки на Прикарпатті та Буковині введено надзвичайні заходи безпеки

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів робочу нараду, на якій було скоординовано усі сили та засоби МВС для боротьби зі стихією у регіоні.

Заклади освіти мають виявити охочих складати ДПА, Золоту та Срібну медалі можна отримати без атестації – роз’яснення МОН

Керівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано встановити здобувачів освіти, які бажають пройти ДПА і видавати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатків до них відповідно до такого бажання. Про це йдеться у листі-роз’ясненні, надісланому керівникам закладів освіти і оприлюдненому на сайті МОН сьогодні, 22 червня 2020 року. 

Любомира Мандзій: Епідеміологічна ситуація дозволяє провести ЗНО-2020 25 червня-17 липня, пункти тестування готові провести його у безпечних умовах

Відповідні засоби захисту забезпечено для 1714 пунктів (5188 пункто-тестувань) проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ. У 2020 році в основній сесії ЗНО візьмуть участь 379 493 особи, ЄВІ/ЄФВВ складатимуть 101 283 особи. Під час тестування та іспитів буде залучено 242 650 працівників та 11 630 медиків.

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків вибуху у житловому будинку в Дарницькому районі Києва (станом на 18 год.)

Підрозділами ДСНС продовжуються роботи щодо розбирання завалу на 4 поверсі. Проводиться розпилювання плит у зруйнованій квартирі на 4 поверсі для їх подальшого підняття краном.

63% українських лікарень підключені до якісного інтернету, - дослідження Мінцифри

“Наше завдання, щоб усі лікарні були забезпечені гігабітним інтернетом. Це відповідає європейській практиці. Для цього ми розробляємо Національний план розвитку широкосмугового доступу до інтернету та почнемо втілювати його в життя вже в наступному році”, – зазначає Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Олексій Чернишов: Проєвропейський курс залишається пріоритетом для Мінрегіону

Олексій Чернишов представив нового заступника. Ігор Корховий був призначений заступником Міністра з питань європейської інтеграції розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 671-р.

Мінсоцполітики: Пенсія призначатиметься автоматично

Послуга надаватиметься засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами.

Олексій Чернишов: Завдання забезпечення житлом людей, які постраждали від вибуху в будинку в Києві, є надважливим

22 червня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стосовно ситуації щодо вибуху в 10-поверховому житловому будинку у Дарницькому районі Києва по вул. Соломії Крушельницької, 1/5, а також подальших кроків для подолання наслідків та допомоги постраждалим.

В Україні створено Реєстр роздрібних цін та дашборд

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення, необхідні для запобігання поширенню коронавірусу. Документ передбачає необхідність здійснення декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення на окремі категорії товарів.

Основні карантинні обмеження, що діють в Україні з 22 червня 2020 року

Сьогодні набирають чинності зміни, які Кабінет Міністрів України вніс до постанови №392 від 20 травня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Мінцифри та IFC створили Національну онлайн-школу для підприємців

Навчання в Національній онлайн-школі для підприємців відбувається у форматі освітніх серіалів. У рамках кожного навчального серіалу потенційні та чинні підприємці зможуть подивитися серії, пройти тестування, отримати додаткові корисні матеріали, пройти фінальний тест та отримати сертифікат про завершення курсу.

В Україну залучено 7 потенційних американських інвесторів, - Ігор Петрашко

Він додав, що найближчим часом в Україні будуть прийняті законодавчі зміни, які забезпечать для  нових інвесторів додаткові вигоди та переваги, що також посилить інвестиційну привабливість нашої держави.

 

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: майже 100 нових угод на суму в більш ніж 100 мільйонів гривень

Загалом, станом на 22 червня 2020 року, вже видано 721 кредит на загальну суму майже в більше ніж півмільярда гривень (509,43 мільйона грн).

Перевірки дотримання карантинних вимог на транспорті здійснюватимуться постійно, - Владислав Криклій

Укрзалізниця продовжує запускати додаткові приміські поїзди по Україні, тривають перевірки дотримання карантинних вимог на транспорті. Відтак, з 23 червня розпочнеться курсування 27 приміських поїздів по регіональній філії «Південно-Західна залізниця». А з 24 червня відновлять свою роботу ще 23 потяги по філії «Південна залізниця».

Відновлено пропуск у КПВВ «Новотроїцьке»

Для перетинання лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися із засобами захисту органів дихання.

Крім того, громадяни будуть проходити безконтактний скринінг температури тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19. Також варто врахувати, що громадяни будуть пропускатися з тимчасово окупованої території лише за умов проходження самоізоляції, з використанням додатку «Дій вдома».

Максим Степанов: МОЗ змінить принцип фінансування за пакетами COVID-19

«Зараз нам важливо змінити принцип фінансування за пакетами лікування COVID-19» , - підкреслив Максим Степанов, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині.

Державна комісія ТЕБ і НС розглянула питання компенсації постраждалим від вибуху в будинку у Києві

Попередньо комісією ухвалено рішення розглянути питання компенсації постраждалим вартості придбання нового аналогічного житла за рахунок резервних фондів держави та міста. 

Дмитро Кулеба презентував інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час пандемії COVID-19

“Це карта для людей. Уряди країн світу запроваджують обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в’їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди - ні? Наша нова карта дозволить громадянам України уникнути плутанини”, - заявив Дмитро Кулеба.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19

Станом на 22 червня в Україні підтверджено 37 241 випадок COVID-19, з них 16 642 одужали, 1012 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 681 випадок.