портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 10 лютого 2020 року

Опубліковано 11 лютого 2020 року, 10:23 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр України: Нам потрібне розширення Угоди про вільну торгівлю з Канадою та візова лібералізація
Ключовим питанням зустрічі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з пані Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою було розширення Угоди між Україною та Канадою про вільну торгівлю. Олексій Гончарук зазначив: «Тепер ми маємо розпочати формальні переговори про розширення. Важливо, щоб відповідні директиви від Уряду Канади та Президента України були отримані у найближчі тижні».

Держкомтелерадіо продовжує активну співпрацю з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, – Олег Наливайко
Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співробітництва між Держкомтелерадіо та Координатором проектів ОБСЄ в Україні в контексті виконання Україною зобов’язань як члена ОБСЄ у сфері свободи ЗМІ.

Олексій Гончарук: З 1 квітня українці отримають безоплатний гарантований пакет медпослуг
«Для повноцінного старту другої ланки медичної реформи до 31 січня всі області мали забезпечити автономізацію та комп'ютеризацію медустанов у себе в областях. Лікарні мають бути оснащені необхідним обладнанням, лікарськими засобами, мати лікарів відповідної кваліфікації та рівня практики. Це має бути зроблено до 1 квітня», – сказав Прем’єр-міністр України.

Мінекоенерго: Ще 163 млн грн перераховано шахтарям
Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель наголосив, що Мінекоенерго розуміє потреби гірників, а питання виплати зарплат шахтарям – одне з ключових на порядку денному, тому Мінекоенерго намагатиметься якомога швидше погасити борги по заробітній платі.

Мінсоцполітики впровадить послугу соціального супроводу під час інклюзивного навчання дітей з інвалідністю
Послуга щодо надання асистента дитині з інвалідністю на період навчання базується на принципах адресності та індивідуального підходу.

Оголошено переможця на розробку проекту нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ»

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що переможцем було визнано ТОВ «ІНСТИТУТ УКРДОРПРОЕКТ», яке запропонувало на 1 млн 979 тис. грн менше від очікуваної вартості закупівлі і тендерна пропозиція якого відповідає технічним вимогам, визначеним у тендерній документації та кваліфікаційним критеріям, встановлених замовником закупівлі.

Поруч із розвитком опорних шкіл ми маємо впровадити підтримку для маленьких закладів, звідки неможливо підвозити дітей, – Ганна Новосад
Ми бачимо, що потрібно застосувати певні коригуючі підходи для фінансування освіти у місцевостях з наднизькою густотою населення (де на великій території проживає мало людей). Про це заявила Міністр освіти і науки України під час зустрічі з керівниками місцевих органів управління освітою Чернігівської області.

Денис Малюська: Мін’юст планує через суд анулювати реєстрацію 48 «партій-примар»
«Міністерство юстиції проаналізувало відповідність вимогам Закону України «Про політичні партії в Україні» всіх зареєстрованих партій і підготувало пакет із 48 позовних заяв до Окружного адміністративного суду міста Києва про анулювання реєстраційного свідоцтва тих партій, які порушують Закон», –  заявив Міністр юстиції України.

Національна інвентаризація лісів: Німеччина готова допомогти Україні
«Проведення Національної інвентаризації лісів стоїть одним із перших на порядку денному. Ми відкриті до співпраці з нашими міжнародними партнерами, щоб якнайшвидше запустити процес», – наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на зустрічі з представниками Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD).

ФАО допоможе вдосконалити електронний облік деревини в Україні
Зокрема, узгоджено отримання підтримки на удосконалення системи електронного обліку деревини, покращення комунікації та забезпечення прозорості ведення лісового господарства в рамках планів Держлісагентства зі створення Єдиного лісового порталу.