портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 11 березня 2020 року

Опубліковано 12 березня 2020 року, 11:53 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Ми працюємо на випередження, – Прем’єр-міністр
Денис Шмигаль провів брифінг за підсумками засідання Уряду та розповів про ключові рішення, які спрямовані на протидію поширенню коронавірусної інфекції: «Крок номер один – це запровадження карантину із завтрашнього дня в дитячих, середніх та вищих навчальних закладах. Це запровадження обмежень на організацію масових заходів в кількості до 200 людей, крім заходів крайньої державної необхідності». Також, за словами Глави Уряду, була прийнята низка економічних рішень.

Денис Шмигаль: Міністри відмовились від своїх премій до кінця року
«Питання премій на політичних посадах буде розглядатися за результатами роботи по року. І тоді ми в суспільній дискусії будемо вирішувати чи заслужили міністри і політики на преміювання», – зазначив Глава Уряду.

З 12 березня запроваджується тритижневий карантин у всіх закладах освіти
Відповідне рішення Уряд ухвалив 11 березня 2020 року. Докладні рекомендації для керівників закладів та управлінців є у листі Міністерства освіти і науки №1/9-154 від 11 березня 2020 року.

МОЗ не зупиняє медичну реформу, – Ілля Ємець
«Наше завдання – провести такі зміни, від яких виграють всі українці як пацієнти, так і лікарі. Очевидно, що модернізація повинна відбуватися на основі вітчизняного досвіду та передових світових практик і щоб нові механізми запрацювали одразу, а українці не потерпали від очікування змін», – підкреслив Ілля Ємець.

Уряд прийняв низку рішень, що мають убезпечити українців від COVID-19
На засіданні Кабінету Міністрів, 11 березня, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Мінінфраструктури ініціює призупинення авіасполучення з Італією
Зважаючи на введення в Італії з 10 березня 2020 року по всій країні жорстких карантинних заходів для боротьби з розповсюдженням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, в т.ч. в частині обмежень на поїздки, Міністерство інфраструктури звернулось до Державіаслужби з пропозицією рекомендувати українським авіакомпаніям, які здійснюють чи планують здійснювати регулярні та чартерні рейси до/з Італії, розглянути можливість тимчасового призупинення таких рейсів на період дії карантину з метою запобігання занесенню та поширенню хвороби на території України.

Для контролю стану здоров’я пасажирів аеропорт «Бориспіль» закупить оптичні системи оцінки інфрачервоного випромінювання, – Владислав Криклій
«Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є повітряними воротами України, через які прибувають тисячі пасажирів з багатьох країн світу, у тому числі з тих, де зафіксовані випадки коронавірусу. Необхідно забезпечити профілактичні заходи із запобігання поширенню коронавірусу», – заявив Владислав Криклій.

Дмитро Кулеба домовився з ЄС про координацію зусиль з протидії поширенню коронавірусу
Міністр закордонних справ України поінформував Єврокомісара з питань кризового менеджменту ЄС Янеза Ленарчича про захисні заходи Уряду України та домовився про координацію дій України та ЄС задля підвищення безпеки громадян в умовах поширення коронавірусу у світі.

Заява МЗС України у зв’язку з черговою хвилею обшуків і затримань в окупованому Криму
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань кримських татар, здійснених сьогодні російською окупаційною владою в Бахчисарайському районі АР Крим.

Головне завдання Міноборони – максимальна здатність ЗСУ взаємодіяти з силами Альянсу, – Андрій Таран
«Враховуючи наші реалії, головним завданням Міністерства оборони замість амбіційної, але недосяжної найближчим часом мети цілковитої адаптації ЗС України до стандартів НАТО, має бути цілком реальна мета – максимальне забезпечення здатності Збройних Сил України взаємодіяти з силами Альянсу», -  наголосив Міністр оборони України.

Ольга Оніщук: Нотаріуси отримали повноваження на проставлення апостиля
«Враховуючи, що значну кількість документів, які подаються для проставлення апостиля, складають саме документи, оформлені нотаріусами, залучення нотаріусів до участі у процедурах проставлення апостиля значно спростить вказану послугу та зробить її більш зручною для громадян», – наголосила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації.