портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 12 березня 2020 року

Опубліковано 13 березня 2020 року, 10:23 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Захист українців від інфекційних хвороб – один з ключових пріоритетів нового керівництва Міністерства охорони здоров’я України
Про це Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив під час зустрічі з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я, Центру з контролю та профілактики захворювань в США, агенції USAID, а також Світового банку.

МОЗ повідомляє про два нових підтверджених випадки коронавірусу в Україні
В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася з Італії протягом останніх 14 днів.

МОЗ України отримало експрес-тести на коронавірус пасажирів літака з Мілана
«Медичними працівниками лікарні було проведено дослідження трьох осіб з борту літака Мілан-Київ. За підсумками дослідження швидкими тестами на IgG/IgM до вірусу SARS-nCoV-2019 було отримано негативні результати», – про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я, головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко.

Матеріали щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19
Міністерство охорони здоров’я України продовжує системно працювати над розробкою великої кількості інформаційних матеріалів для всіх верств населення щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 в країні.

Мінмолодьспорту видало наказ про запобігання поширенню коронавірусу
Згідно з наказом рекомендовано відповідним всеукраїнським спортивним федераціям делегувати національні збірні команди на міжнародні спортивні змагання з урахуванням епідеміологічної ситуації в країні проведення.

Ігор Уманський: Співпраця Уряду з МВФ продовжується
За словами очільника відомства, курс Мінфіну залишається незмінним: співпраця з Міжнародним валютним фондом продовжується. Уряд в цілому залишається в межах тих домовленостей, яких було досягнуто МВФ з попереднім складом Кабінету Міністрів, і які є в погодженому тексті Staff Level Agreement.

Уряд тимчасово обмежив експорт товарів протиепідемічного призначення
Це обмеження викликане виключно заходами безпеки і запобігання поширенню на території України коронавірусу Sars-cov-2.

Станом на зараз не закрито жодного пункту пропуску на українському кордоні через коронавірус
Зараз в Україні всі пункти пропуску через український кордон працюють в штатному режимі.

Як працюватимуть пункти пропуску на час карантину
Важливо: пункти пропуску, через які проходять найбільші потоки товарів, працюватимуть й надалі. Вже зараз Держмитслужба радить перевізникам обирати для перетину кордону ті пункти пропуску, які є основними пунктами сполучення України з іншими державами.

Рекомендації громадянам України, які планують здійснити туристичні подорожі за кордон
У зв’язку з офіційним оголошенням 11 березня Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) пандемії коронавірусу COVID-19 у світі, а також застереженням щодо зростання ближчим часом кількості нових випадків зараження, МЗС України наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України.

Рекомендації громадянам України, які планують здійснити подорожі або перебувають на території США
Обмеження набувають чинності з 13 березня ц.р. Згідно з роз’ясненнями Білого дому та Департаменту внутрішньої безпеки, обмеження на в’їзд до Сполучених Штатів стосуються іноземних громадян, у тому числі українців, які упродовж останніх 14 днів перебували на території будь-якої з 26 європейських країн, що не мають між собою внутрішніх кордонів.

Мінсоцполітики запропонує оптимальне рішення щодо реформування прожиткового мінімуму, – Марина Лазебна
«Ми принципово за необхідність перегляду підходів до формування прожиткового мінімуму», – наголосила Міністр соціальної політики України.

Безпека дорожнього руху серед пріоритетів у Президента України та Уряду, – Владислав Криклій
Про це заявив Міністр інфраструктури України під час запуску Аналітичного центру безпеки дорожнього руху за участі Президента України Володимира Зеленського та Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Казахстан вводить обмеження для кораблів з Азербайджану та Ірану через коронавірус
Міністерство інфраструктури України отримало інформацію від Посольства України в Республіці Казахстан, що Казахстан вводить обмеження для кораблів з Азербайджану та Ірану через коронавірус.

У зв’язку з карантином буде проведено IV етап Всеукраїнських олімпіад лише з 9 предметів, – наказ МОН
«Олімпіади – важливий механізм для заохочення талановитих учнів. Нам дуже прикро, що у зв’язку з карантином нам довелося скасувати частину четвертих етапів олімпіад», – відзначила заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

5 речей про коронавірус, які потрібно знати батькам, – МОН та МОЗ дають роз’яснення
«Важливо, щоб батьки знали, як діяти в ситуації карантину та від чого берегти дітей. Тому така інформація зараз дуже потрібна», – сказала заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Пробне ЗНО перенесено через карантин: тестування відбудеться 4 та 11 квітня
Пробне тестування з української мови і літератури замість 21 березня відбудеться 4 квітня. Тестування з інших предметів замість 28 березня – 11 квітня. Дати визначення результатів будуть відомі до 14 березня.