портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 15 березня 2020 року

Опубліковано 16 березня 2020 року, 11:27 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Літак з українцями, які були заблоковані у сірій зоні між Італією та Словенією, вже в Україні, – Владислав Криклій
«За один день ми організували спеціальний рейс авіакомпанії SkyUp Airlines до Венеції для евакуації українців. Хочу ще раз подякувати авіакомпанії SkyUp Airlines, за те що погодились в такі стислі терміни організувати процес евакуації наших громадян», – зазначив Міністр інфраструктури.

Уряд тимчасово заборонив в'їзд в Україну іноземців та закрив міжнародне регулярне пасажирське сполучення
На виконання рішень РНБОУ щодо протидії поширенню коронавірусу в Україні Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 14 березня ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України COVID-19.

Роз’яснення від МЗС України: що треба знати про в’їзд на територію України та консульську допомогу у зв’язку з #COVID-19
Міністерство закордонних справ України робить усе можливе для захисту та допомоги громадянам України за кордоном та роз’яснює, що треба знати про надзвичайні заходи.

#COVID-19: Мобільні оператори України зробили безкоштовними дзвінки у роумінгу на телефони гарячих ліній держустанов України
В спеціальній смс-розсилці громадяни України за кордоном також отримають інформацію щодо зворотнього зв’язку з органами державної влади (гарячі лінії МЗС, МОЗ, Урядового контактного центру та ін.) для оперативного вирішення нагальних питань.

Україна евакуює українців із Італії, які не змогли повернутися через закриття кордонів зі Словенією
За ініціативи Президента України Володимира Зеленського та на виконання рішення Уряду, літак спецрейсу авіакомпанії SkyUp Airlines вилетів із аеропорту Бориспіль о 16:00. Це тільки перший борт, який здійснює евакуацію українців, що не можуть повернутися додому через карантин.

Дипломатичні установи України за кордоном продовжать надавати допомогу громадянам в особливому режимі
Особлива форма роботи передбачає, що дипломатичні установи за кордоном продовжать здійснювати свої функції у дистанційному режимі, крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії та функції, особливо пов'язані з пандемією.

Рекомендації громадянам України, які планують здійснити подорожі за кордон
У зв’язку з офіційним оголошенням 11 березня ц.р. Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) пандемії коронавірусу COVID-19 у світі, а також застереженням щодо зростання ближчим часом кількості нових випадків зараження, МЗС України наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України.

Актуальна інформація про міжнародне сполучення та роботу пунктів пропуску на кордоні
16 березня з 00:01 буде заборонено в’їзд іноземним громадянам на 2 тижні, які не мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні.

На борт літака, який евакуює українських громадян з Італії, допущені тільки ті, хто пройшов ретельну перевірку, – Віктор Ляшко
«Італійські медики повідомили, що перед посадкою було проведено три види медичного скринінгу і на борт допущені тільки здорові люди. Тому всі, кого ми привеземо, будуть без симптомів і з підтвердженими лабораторними дослідженнями, які свідчать про те, що хвороба відсутня», – зазначив заступник Міністра охорони здоров'я України – головний державний санітарний лікар України.

Уряд мобілізує всі ресурси, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції в Україні
«Динаміка поширення коронавірусної інфекції набуває обертів і така ситуація потребує рішучих дій для захисту українських громадян. Нема причин панікувати. Але потрібно мобілізувати усі ресурси і сили для захисту України від впливу коронавірусу», – прокоментував Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба рішення Кабінету Міністрів щодо тимчасової заборони в'їзду в Україну іноземців та закриття міжнародного регулярного пасажирського сполучення.

Уряд уповноважив Віктора Ляшка призначати головних санітарних лікарів у регіонах
«Такий крок посилить швидкість та ефективність боротьби з коронавірусом в Україні. Це важливий елемент реалізації політики щодо запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій», – заявив, представляючи ініціативу, Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець.

Укрзалізниця повертатиме пасажирам повну вартість квитків на скасовані міжнародні поїзди – без стягнення додаткових зборів
Для цього потрібно звернутися в будь-яку залізничну касу. Квитки, придбані через інтернет, повертаються через онлайн- сервіси.

Міжнародне пасажирське залізничне сполучення припиняється з 17 березня на період карантину
Укрзалізниця на виконання постанови Кабінету Міністрів України №288-р припиняє міжнародне пасажирське сполучення з 00:00 годин 17 березня (у ніч з 16 на 17) до завершення періоду карантину, спричиненого спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, або до ухвалення відповідних постанов Уряду. Внутрішнє залізничне пасажирське сполучення наразі здійснюється у штатному режимі відповідно до графіка.

Сергій Бессараб вручив посвідчення учасника бойових дій представникам добровольчих підрозділів
«Нарешті відновлено справедливість, і українським добровольцям надано права захисника Батьківщини. Завдяки принциповій позиції всіх органів влади, багаторічне, болюче питання щодо надання статусу учасника бойових дій та відповідних соціальних гарантій воїнам-добровольцям, вирішено», – зазначив Міністр у справах ветеранів України.