портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 15 січня 2020 року

Опубліковано 16 січня 2020 року, 11:49 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд виділив по 200 тис. грн сім’ям 11 загиблих громадян України внаслідок авіакатастрофи в Ірані
«Уряд протягом тижня виплатить родинам 11 загиблих громадян України по 200 тисяч гривень допомоги. Одноразова матеріальна допомога від держави з резервного фонду буде надана до отримання родинами всіх страхових виплат», – наголосив Глава Уряду.

Олексій Гончарук: Українці зможуть користуватися Інтернетом під час польоту в літаку
Уряд забезпечив можливість підключення до мережі Інтернет під час польоту в літаку на всіх етапах: від посадки до висадки. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні.

Уряд затвердив Дорожню стратегію-2020: за рік відремонтувати не менше 4 тис. км доріг
«Це великий план на 2020 рік. Перш за все це стосується доріг національного значення. Клаптикові ремонти мають відійти у минуле, натомість буде комплексне якісне дорожнє будівництво», – сказав Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

До перевізників, які дотримуються вимог законодавства, планова перевірка приходитиме не частіше одного разу на п’ять років, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури зазначив, що рішення Уряду сприятиме підвищенню безпеки пасажирських перевезень та є дерегуляційним для перевізників, які дотримуються вимог законодавства.

Уряд призначив Олександра Новікова Головою Національного агентства з питань запобігання корупції
«Хочу донести до суспільства думку: у державі корупції більше не буде. Перед керівником НАЗК стоїть важливе завдання – максимально швидко забезпечити відкритість та прозорість роботи органу, а головне – успішність боротьби з корупцією», – наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Дмитро Дубілет: Вся інформація про доходи міністрів буде щомісяця публікуватись на сайті Уряду
«Ми будемо офіційно публікувати щомісяця всі доходи, які отримують топ-посадовці в Україні. Це не є таємною інформацією. Це буде ще одним кроком до того, щоб ми стали ще більш прозорими та чесними із суспільством», – сказав Міністр Кабінету Міністрів.

Дмитро Дубілет: Наш Уряд – перший, міністри якого живуть на зарплату, як представники влади у будь-якій цивілізованій країні
«Ми зараз живемо в досить унікальній ситуації – нові міністри не є корупціонерами. І це те, з чим навіть погоджується опозиція та опозиційні ЗМІ. Тобто це дійсно ті люди, які працюють за одну зарплату, або у деяких випадках живуть на свої збереження», – підкреслив Міністр Кабінету Міністрів.

Уряд посилює відповідальність за втягнення дітей у злочинну діяльність
«Діти знаходяться під посиленим захистом держави. Злочинцям – сувора відповідальність», – наголосив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Вища зарплата та додатковий мільйон легальних робочих місць - перспективи ухвалення законопроекту «Про працю»
Як наголосив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, лише 50 відсотків працездатних українців працюють легально. В країні зберігається високий запит на офіційні робочі місця, які цілком реально створити після ухвалення законопроекту.

Дмитро Кулеба закликав НАТО розпочати офіційний розгляд заявки України на приєднання до Програми розширених можливостей
«Потреба участі України у Програмі розширених можливостей НАТО давно перезріла. Це питання не політики, а виключно практики. Наші військові потребують тісної взаємодії з Альянсом і обміну інформацією», – наголосив Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Спільні навчання України і НАТО в Одесі: Кулеба і Каденбах підписали документ
«Нам потрібно більше навчань і більше спільних дій із НАТО. Сьогодні ми робимо ще один крок у цьому напрямку. Навчання також важливі для розбудови нашої системи національної стійкості у протидії гібридним загрозам», – зауважив Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Україна готова брати повноцінну участь у системі закупівель НАТО
Україна активізувала зусилля, щоби приєднатися до послуг та партнерств Агенції НАТО з підтримки і постачання (NATO Support and Procurement Agency – NSPA). Так Україна матиме повноцінний доступ до системи закупівель Альянсу.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко відвідав Сінгапур з офіційним візитом
Глава МЗС високо відзначив підтримку Сінгапуром територіальної цілісності України та окремо подякував за підтримку резолюції ООН щодо мілітаризації АРК та частини Азовського та Чорного моря.

П’ять пріоритетів Програми медичних гарантій
З 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі. Це перелік медичних послуг, які пацієнт зможе гарантовано отримати безоплатно. Пріоритетами стали: лікування гострого інфаркту міокарда; лікування гострого мозкового інсульту; допомога при пологах; неонатальна допомога; ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.

Другий етап медичної реформи: розпочався інформаційний тур регіонами України
Він присвячений підготовці закладів спеціалізованої медичної допомоги до другої хвилі трансформації системи охорони здоров’я.

Держгеокадастр: 88% проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок надійшло на погодження через онлайн-сервіс
У період з 6 по 11 січня експертами державної експертизи розглянуто 4982 проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок, серед них 4377 (88%) проектів надійшло на погодження через онлайн-сервіс, із яких надано 3928 (79%) висновків про погодження та 1054 (21%) проекти не погоджено.

Держводагентство про превентивні заходи для пропуску водопілля в умовах зміни клімату
Наразі відпрацьовується взаємодія з місцевими органами виконавчої влади, підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, Гідрометцентром щодо прогнозу водності та іншими органами влади для безаварійного пропуску весняних вод.