портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 17 березня 2020 року

Опубліковано 18 березня 2020 року, 10:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Всі обмеження та заборони у зв’язку з коронавірусом спрямовані на безпеку та охорону здоров’я українців
«Ми працюємо на упередження. Всі превентивні заходи, які вживає Уряд, спрямовані на гарантування безпеки та здоров'я українців. Щоб Україна спокійно і виважено пройшла незвичний і складний спалах коронавірусу», – сказав головний державний санітарний лікар України, заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
Станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. В Чернівецькій області – чотири випадки, м. Київ – два та в Житомирській – один (один летальний).

Усі медичні заклади мають скасувати планові операції та госпіталізації на період загострення ситуації навколо поширення коронавірусу COVID-19, – Віктор Ляшко
«Це звільняє ліжка у відділеннях інтенсивної терапії та апарати вентиляції штучної вентиляції легень», – сказав Віктор Ляшко. Заступник Міністра нагадав, що минулого тижня Міністерство охорони здоров’я змінило алгоритм Стандарту надання медичної допомоги.

Верховна Рада ухвалила законопроект про запобігання поширенню коронавірусу
Передбачається, що медпрацівникам, які задіяні на роботах з ліквідації з коронавірусу в Україні, доплачуватимуть до 200% зарплати. Також будуть здійснені доплати окремим категоріям працівників, які забезпечують основні сфери життєдіяльності.

Ветерани, які проходили медичну реабілітацію в Болгарії, повернулися в Україну
Призупинити проходження реабілітації і терміново повернути ветеранів додому, було вирішено після прийняття Радою національної безпеки та оборони України  рішення про закриття впродовж 48 годин кордону України та про припинення міжнародного сполучення з метою протидії поширення коронавірусу.

На період карантину працівники можуть працювати вдома, а підприємств та організацій – змінювати режим роботи, щодо прийому та обслуговування громадян
«Українці повинні мати належні умови, щоб повноцінно працювати та навчатися. Сучасні технології дозволяють все це робити достатньо ефективно», – зауважив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Всі виплати за лікарняними у період надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19, здійснюватимуться ФССУ у повному обсязі
Директор Фонду соціального страхування України Олена Дума поінформувала громадян, що Фонд продовжує здійснення виплат за лікарняними застрахованим особам згідно з нормами чинного законодавства.

Верховна Рада України призначила Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка
При представленні нового Міністра Денис Шмигаль заявив, що Ігор Петрашко має більше 20 років роботи в сфері економіки та менеджменту. «Я вважаю його одним з кращих економістів в Україні, він допоможе нам рухатися вперед, у тому числі напередодні економічної кризи», – заявив Прем’єр-міністр.

Українські громадяни, які перебувають в Єгипті, повернуться додому протягом наступних 3 днів
Ситуація з поверненням туристів в Україну з мм. Шарм ель-Шейх та Хургада є повністю контрольованою. Усі без винятку туроператори виконують взяті на себе зобов’язання. Очікується, що туристи, які опинилися в деяких готелях під карантином, повернуться до України протягом наступних трьох днів.

Прикордонники допомагають українцям, які пішки повертаються зі Словаччини та Угорщини
Подорожуючих доправляють мікроавтобусами безпосередньо з кордону у пункти пропуску, де вони проходять прикордонний та митний контроль. При цьому заходи, спрямовані та виявлення ознак вірусного захворювання, проводяться у повному обсязі.

Роботу КПВВ на межі з ТОТ Крим тимчасово припинено
Для запобігання поширенню в Україні хвороби COVID-19 Уряд прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополь та виїзду з неї.

На кордоні забезпечено повернення додому майже 3,4 тис. українців, які перебували на території Польщі без транспортних засобів
Для цього прикордонне відомство налагодило роботу з органами місцевої влади України щодо залучення їх транспортних засобів для перевезення. Крім того, питання узгоджено з польськими колегами по лінії прикордонно-представницького апарату.

Росія тимчасово припиняє пропуск іноземців на свою територію
З 00:00 18 березня 2020 року Росія тимчасово припиняє пропуск на свою територію іноземців та осіб без громадянства.

На час проведення заходів карантину при Міноборони розгорнуто Центр координації та взаємодії органів влади з військовим командуванням
«Призначення групи – організувати взаємодію з силовим блоком та збирати інформацію щодо стану виконання заходів та ситуації у військах, військових вишах, наших організаціях щодо запобігання поширенню коронавірусу, й оперативно інформувати Міністра оборони України та начальника Генерального штабу», – розповів перший заступник Міністра оборони Іван Руснак.

Укрзалізниця з 18 березня призупиняє внутрішнє пасажирське сполучення
Поїзди виконають останні рейси за графіками курсування 17 березня. Компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на усі скасовані через введення карантину рейси – без стягнення додаткових зборів.

Робота МОН на час карантину: частина фахівців працюватиме дистанційно, призупинено прийом громадян, звернення приймаються поштою

«Рішення про перехід роботи Міністерства на дистанційний формат було ухвалено відповідно до рішень Президента, РНБО, Уряду та столичної влади. У період, коли держава вживає максимум заходів, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції, ми також маємо подбати про безпеку та здоров’я своїх працівників», – зазначив в.о. Міністра Юрій Полюхович.