портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 17 грудня 2019 року

Опубліковано 18 грудня 2019 року, 09:03 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд вперше створив карту наявних і необхідних соціальних об’єктів
Вперше в історії України Уряд створив карту, на якій змодельовано всі існуючі та ті, які необхідно побудувати, об’єкти надання публічних послуг: дитячі садки, школи, медичні заклади, кінотеатри, бібліотеки. На карті зібрано дані про 150 тис. об’єктів.

Гарантована ціна на газ захистить населення від коливань цін
Щоб уникнути можливого різкого зростання ціни на газ зимою, українцям встановлять фіксований тариф на газ з 1 січня до 1 травня 2020 року.

Сканування вантажів на митниці відбуватиметься в 10 разів швидше, – Олексій Гончарук
«Важливо, що сканування вантажів відбувається без огляду посадовими особами митниці, а отже, перевірка вантажу відбувається у 10 разів швидше. Інакше доводилося б витрачати додатковий час та кошти на розвантаження та інші супровідні процедури», – зазначив Прем'єр-міністр України.

Розвиток транспортних коридорів шляхом лібералізації перевезень – наше першочергове завдання, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України, що очолює українську сторону Міжурядової комісії України та Азербайджану, підкреслив важливість спільної роботи: «Міжурядова комісія працюватиме над лібералізацію авіаційних та автомобільних перевезень, розвитком залізничного сполучення між країнами з урахуванням логістичних можливостей, яке дає Чорне море».

Інвестори з Катару та України змагаються за концесію морського порту «Ольвія» (м. Миколаїв)
Завершився прийом заявок на конкурс щодо передачі в концесію майна державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія». Учасниками концесійного конкурсу є портові оператори з України та Катару.

Відкрито всі дозволи на зняття й перенесення родючого шару ґрунту, – Олексій Гончарук
«Це дозволить здійснювати ефективний громадський контроль, а також гарантує доступність та публічність рішень, які ухвалює Держгеокадастр», – прокоментував чергове рішення Держгеокадастру щодо відкритих даних Прем’єр-міністр України.

Французький бізнес бачить нові можливості для торгівлі та інвестицій в Україні, – Дмитро Кулеба
Французький бізнес позитивно оцінює українські реформи і демонструє високу зацікавленість у розширенні співпраці з Україною та нових інвестиціях.

Заступники оборонних відомств України та Канади уточнили основні напрями розвитку двостороннього співробітництва
Метою перебування іноземних військових посадовців в Україні є проведення стратегічного діалогу на рівні заступників оборонних відомств, а також уточнення основних напрямів розвитку українсько-канадського двостороннього співробітництва.

Керівники прикордонних відомств України та Білорусі обговорили ситуацію на спільному кордоні та перспективи співпраці
Під час зустрічі сторони обговорили обстановку на українсько-білоруській ділянці кордону у 2019 році. Вони констатували, що завдяки спільним зусиллям рівень протиправної діяльності на спільному кордоні знизився.

Оприлюднено ветеринарний сертифікат щодо імпорту до ЄС меду та продуктів бджільництва
Держпродспоживслужба оприлюднила міжнародний ветеринарний сертифікат на своєму офіційному сайті.

Мінрегіон планує запровадити обов’язковий поетапний державний контроль за будівництвом, – Альона Бабак
За словами Міністра розвитку громад та територій України, такий контроль планується запровадити на певних етапах будівництва, щоб відстежувати належне виконання робіт.

Ганна Новосад: Майже 4,7 тис. українських студентів і 4,3 тис. викладачів змогли пройти навчання у європейських вишах завдяки Еразмус+
«Торік наша країна отримала додаткове вікно фінансування проектів Еразмус+ у сумі 5 млн євро. Як результат, ми змогли збільшити кількість українських учасників у Програмі та профінансувати найбільш пріоритетні напрями», – зазначила Міністр освіти і науки України.

МОН про новації умов вступу до вишів у 2020 році
2020 року поріг для вступу на бюджет становитиме щонайменше 125 балів, але водночас вступники зможуть подати 5 заяв на будь-які спеціальності. Ці та інші новації передбачені Умовами прийому до закладів вищої освіти в 2020 році.