портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 18 березня 2020 року

Опубліковано 19 березня 2020 року, 11:02 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Звернення Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця у зв’язку з посиленням обмежень під час карантину
Карантин – це не канікули чи відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція – це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів та знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя!

У Київській області встановлено режим надзвичайної ситуації, – рішення Уряду
«Ситуація, що спричинена вірусом COVID-19 класифікується, як «Медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня», тому Уряд встановлює такий режим в Київській області», – прокоментував рішення Уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
Станом на ранок 18 березня 2020 року в Україні було лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних.

Надання медичної допомоги пацієнтам, які потребують її за життєвими показами, під час карантину продовжиться
Всі медичні послуги, ненадання яких несе серйозний ризик для життя пацієнта або може призвести до розвитку критичних станів, мають надаватися в повному обсязі і вчасно.

Уряд розширив програму «Доступні кредити 5-7-9%» та ввів мито на імпорт електроенергії та вугілля з Росії
Уряд розширив державну програму підтримки «Доступні кредити 5-7-9%», ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським і тепер до цієї програми зможуть долучитися більше учасників.

Мінцифри закликає скоротити візити до державних органів для отримання послуг на період карантину
Похід у державний орган, який щоденно обслуговує тисячі громадян, створює зайвий ризик поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Міністерство цифрової трансформації закликає громадян України утриматися від відвідування ЦНАП та інших надавачів послуг без нагальної потреби у період карантинних заходів.

Високошвидкісний мобільний інтернет стане доступним у сільській місцевості
Оператори "великої трійки" – Київстар, Водафон Україна та Лайфселл – отримали ліцензії на радіочастотний ресурс у діапазоні 800-900 МГц. Це значить, що високошвидкісний мобільний інтернет стане доступним не тільки у великих містах, а й невеликих селах та найвіддаленіших куточках країни.

Лише командна робота Президента, Уряду, Верховної Ради і всього населення дозволить стримати поширення коронавірусної інфекції
Влада докладає максимально зусиль для організації повернення громадян України на Батьківщину. Про це на брифінгу повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він зазначив, що МЗС, Мінінфраструктури спільно з компанією SkyUp домовилися про нерегулярні повернення літаками зі списку міст.

Де можна перетнути кордон автотранспортом
Звертаємо увагу, що задля недопущення поширення захворюваності на COVID-19 Україна та більшість сусідніх країн обмежили в’їзд на свою територію іноземців.

Майже 4,5 тисячі українців, які опинилися на кордоні без транспортних засобів, за добу доправили в Україну
Державна прикордонна служба України постійно відслідковує ситуацію на державному кордоні, в тому числі проводить роботу, аби забезпечити доставку українців додому, які знаходяться на суміжній стороні без транспортних засобів.

Вугільні підприємства вживають заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу
Під час селекторної наради з керівниками вугільних підприємств, яку  провели т. в. о. Міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Віталій Шубін та заступник Міністра Олексій Рябчин, керівники підприємств поінформували про організацію роботи підприємств в умовах карантину рішень та заходи для запобігання поширенню вірусної інфекції.

Педагоги мають бути переведені на роботу за гнучким графіком, при цьому за всіма працівниками зберігається щонайменше середня заробітна плата – лист МОН
Відповідне роз’яснення підготувало МОН спільно з ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та розіслало на департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.

Почався конкурс українсько-латвійських науково-дослідних проектів на 2021-2022 роки, дедлайн подачі заявок – 18 травня
18 березня 2020 року стартував конкурс спільних українсько-латвійських науково-дослідних проектів на 2021-2022 рр. Його оголосили Міністерство освіти і науки України та Державне агентство з розвитку освіти Латвійської Республіки.