портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 18 грудня 2019 року

Опубліковано 19 грудня 2019 року, 10:33 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд схвалив низку рішень для поліпшення медичних послуг
Зокрема, Уряд продовжив пілотний проект на 2020 рік щодо трансплантації. Це дозволить розширення учасників пілотного проекту, щоб укласти договори з усіма, хто робить трансплантацію і має ліцензію на трансплантацію. Також дозволить передбачити можливість використання коштів на оплату трансплантату із-за кордону.

Уряд забезпечив виплату заробітної плати шахтарям
Уряд ухвалив два рішення, якими додатково виділяється 322 млн грн для виплати компенсації заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств.

Уряд запровадить електронні учнівські та студентські квитки
«Такі е-документи будуть підтвердженням статусу студента або учня, а також зберігатимуть відповідні права на пільги. Паперові документи продовжують діяти», – сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Мінсоцполітики: У 2020 році в Україні запрацює Державна соціальна служба
Як зазначила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська, Державна соціальна служба буде відповідати за реалізацію державної політики у сфері контролю за наданням соціальних виплат, додержанням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки.

Міністерство соціальної політики виявляє недобросовісних роботодавців, які є посібниками у торгівлі людьми, – Сергій Ніжинський
За словами заступника Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції, жертви трудового рабства мають право на фінансову допомогу від 4 600 до 6 700 грн, а також на психологічну, медичну, юридичну допомогу чи послуги перекладача.

Олексій Гончарук: Сертифікацію Оператора ГТС України погоджено на міжнародному рівні
«Це дуже важливе рішення підтверджує, що анбандлінг Нафтогазу здійснюється відповідно до європейських правил. Очікуємо на старт роботи нового оператора ГТС вже в січні 2020 року», – наголосив Прем’єр-міністр України.

Гарантована ціна на газ захистить населення від коливань цін, – Олексій Оржель
Щоб уникнути можливого різкого зростання ціни на газ зимою, українцям встановлять фіксований тариф на газ з 1 січня до 1 травня 2020 року.

В Україні почався новий етап захисту прав власників, – Олексій Гончарук під час відкриття Офісу протидії рейдерству
«Епоха рейдерства в Україні скінчилася. Ми починаємо новий етап захисту прав бізнесу та громадян. Відкриття Офісу протидії рейдерству – крок до цього. Захищений бізнес – це інвестиції, нові робочі місця, добробут наших людей», – наголосив Прем’єр-міністр України.

Зафіксовано зростання експорту українських равликів до ЄС
Так, лише за 9 місяців поточного року на європейський ринок було поставлено 248 тонн равликів українського виробництва, тоді як за весь минулий рік обсяг експорту цієї продукції до Євросоюзу склав 93 тонни.

З 1 березня 2020 року громадяни України зможуть виїжджати на територію РФ тільки за закордонними паспортами
Таким чином зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина. Для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами.

Урядом схвалено законопроект про ратифікацію Угоди між КМУ та Урядом Литовської Республіки про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції
Ратифікація угоди між Урядом України та Литовської Республіки сприятиме зміцненню та розвитку співробітництва у забезпеченні захисту прав та інтересів працівників обох держав і боротьби з нелегальною працею.

Уряд відкрив міжнародний пункт контролю через державний кордон на залізничній станції «Львів»
Процедури прикордонного та митного контролю здійснюватимуться під час руху поїздів, щоб зменшити час очікування та створити більш зручний сервіс для пасажирів.

Уряд затвердив перспективний план Закарпаття та зміни до перспективних планів ще п’яти областей
Кабінет Міністрів затвердив перспективний план формування територій громад Закарпатської області та зміни до перспективних планів Луганської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей.

Уряд ініціював посилення відповідальності за лже-замінування
Йдеться про лже-замінування будівель, лікарень, закладів освіти  та інших суспільно важливих об'єктів, виведення з ладу яких може заподіяти майнову шкоду та становити загрозу для життя і здоров'я людей. 

МОН: Прийнято закон щодо змін у вищій освіті, який передбачає KPI для ректорів та інші новації
Закон вносить точкові зміни одразу в кількох важливих напрямах. Серед них – вимоги до керівників закладів вищої освіти, ліцензування, дуальна освіта, міждисциплінарність та дотримання академічної доброчесності.

МОЗ: Уряд затвердив важливі зміни у порядок направлення на лікування громадян за кордон
На засіданні Кабінету Міністрів прийняті рішення, які удосконалюють механізм відправлення українців для лікування за кордон, вперше затвердили перелік послуг з трансплантації в Україні.