портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 18 листопада 2019 року

Опубліковано 20 листопада 2019 року, 09:46 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Україна та Литва мають спільні позиції щодо неприпустимості реалізації Північного потоку-2
Глава Уряду підкреслив важливість спільної позиції України, Литви та інших країн ЄС щодо неприпустимості реалізації проекту «Північний Потік-2», що монополізує енергетичний ринок та неминуче призведе, серед іншого, до погіршення якості послуг для усіх споживачів.

Коментар МЗС України щодо повернення Росією трьох українських військово-морських суден: «Нікополь», «Бердянськ» і «Яни Капу»
Незважаючи на повернення моряків та суден, спір триває, сформовано арбітражний трибунал, і вже 21-22 листопада в Гаазі відбудуться перші процесуальні слухання, на яких будуть визначені подальші процедурні питання розгляду справи.

У 2020 році міжнародні ветеринарні сертифікати на експорт видаватимуться через електронну систему, - Ольга Шевченко
Держпродспоживслужба у рамках програми Світового банку у 2020 році планує почати впроваджувати проект з видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт. Це дозволить бізнесу зекономити час і кошти, які витрачаються на оформлення таких документів.

Працівники ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську вже завтра отримають першу частину грошей
Працівники Новояворівської ТЕЦ вже вийшли на роботу та почали заповнювати водою мережі, ліквідують пориви із залученням бригад зі Львова та Жидачева. Цієї середи там збираються запустити газ, незабаром у домівках мешканців міста буде тепло. В Новому Роздолі опалення буде наприкінці тижня.

На реформу фінансування системи охорони здоров’я у Держбюджеті-2020 закладено 72 млрд грн
У рамках продовження процесів трансформації фінансування системи охорони здоров’я у 2020 році фінансування галузі зросло на 13%. На структурну реформу фінансування системи охорони здоров’я у Держбюджеті-2020 закладено 72 млрд грн. Ці кошти підуть на реалізацію Програми медичних гарантій.

Україна переходить на нові правила ввезення харчових продуктів тваринного походження
Україною застосовуються принципи зонування та компартменталізації. Зазначене відповідає міжнародній практиці «гнучкості» торгівлі, коли дозволяється імпортувати тварин або продукцію із зон або компартментів, якщо не вся територія країни-експортера є вільною від тієї чи іншої хвороби тварин.

Ганна Новосад: Результати PISA стануть відправною точкою для вимірювання ефективності НУШ після її впровадження у 5-9 класах
Результати PISA дадуть ґрунтовне розуміння того, що саме потрібно буде покращити у базовій школі.

Якою буде реформа дошкілля в Україні – стартували публічні консультації МОН з батьками, освітянами та управлінцями, приєднатись можуть усі охочі
Під час зустрічей усі учасники зможуть розповісти про найактуальніші проблеми та запропонувати шляхи їх вирішення.

У 2021 році Україна матиме 4 сучасні лабораторії моніторингу вод для визначення хімічного стану водних масивів
Питання створення сучасної лабораторії моніторингу якості ґрунтів актуальне у сучасних умовах відкриття ринку землі, особливо для аграріїв, які стануть потенційними споживачами таких послуг.

До пілотного проекту «Ліс у смартфоні» підключено Житомирську та Закарпатську області
Державне підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ЛІАЦ) Державного агентства лісових ресурсів України продовжує підключати лісогосподарські підприємства до сайту LK.UKRFOREST.COM, на якому розміщується електронний реєстр дозвільних квитків на заготівлю деревини та онлайн-карта рубок.