портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 20 березня 2020 року

Опубліковано 23 березня 2020 року, 10:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр розповів про дії Уряду щодо захисту українців від COVID-19
«Сьогодні виклик номер один – не допустити коронавірусу та погіршення здоров’я українців, а також вберегти якомога більше життів. Тому Уряд діє оперативно. Режим роботи цілодобовий. Штаби працюють. Все, що можна мобілізувати та завезти, – ми завозимо і мобілізовуємо», – заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Щоб ефективніше боротися з коронавірусом, спрощуємо реєстрацію дезінфекційних засобів, – Ілля Ємець
Міністр охорони здоров’я України пропонує врегулювати питання реєстрації дезінфекційних засобів, що дозволить ефективно проводити протиепідемічні заходи проти поширення коронавірусної інфекції в Україні.

У Дніпропетровській, Івано-Франківській областях та Києві встановлено режим надзвичайної ситуації
Рішення прийняте для запобігання поширенню в цих регіонах гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Віктор Ляшко: Ми зараз очікуємо найбільшу поставку в Україну тестів для ПЦР-діагностики
«І вже з наступного тижня кількість досліджень буде значно збільшуватись, оскільки динаміка зростань кількості хворих та кількості підозр розглядаються щодня, ми будемо забезпечувати їх всіх проведенням досліджень. Також разом з тестами для ПЦР очікуємо тести для скринінгових досліджень», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

Інфікований на коронавірус пацієнт з Чернівців одужав
Повторний лабораторний аналіз на коронавірус показав негативний результат, тобто інфекції не виявлено. Сьогодні пацієнта виписують з лікарні, і він може повернутися додому.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
Станом на 10:00 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні.

Актуальні дані по коронавірусу в оновленому телеграм-каналі і дешборді НСЗУ
Головна інформаційна складова телеграм-каналу – оперативні дані з дешборду, який підготували аналітики НСЗУ разом з Офісом Президента.

Мінветеранів закликає дотримуватися карантинних заходів та рекомендацій МОЗ для боротьби з коронавірусом
З метою забезпечення життєдіяльності ветеранів під час профілактичних та протиепідемічних заходів Міністерство у справах ветеранів мобілізувало роботу територіальних органів та запровадило щоденний моніторинг звернень ветеранів війни і членів сімей загиблих ветеранів.

Мережі супермаркетів, аптек, банків та АЗС мають забезпечити для працівників та відвідувачів безпечні умови перебування у приміщеннях
МОЗ України закликає дотримуватися посилених санітарно-гігієнічних норм, забезпечити працівників засобами індивідуального захисту, облаштувати робочі місця, забезпечити наявність дезінфікуючих засобів. Особливо пильно стежте за станом здоров’я своїх працівників у цей період.

Держпродспоживслужба вживає всі заходи для забезпечення належного епідемічного та епізоотичного благополуччя в країні
Зокрема, Держпродспоживслужба звернулася з пропозицією до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Уряду з ініціативою забезпечити безперебійний продаж ветеринарних препаратів та кормів та попередити закриття ветеринарної практики.

Інтерсіті-евакуаційний: з Польщі прибувають поїзди з українцями
У Львівській області, на кордоні з Польщею, співробітники Держприкордонслужби з представниками санітарно-карантинного підрозділу зустрічають евакуаційні поїзди. Ними уже повернулось більш як 1150 наших співвітчизників.

Іноземцям, які застрягли в дорозі, прикордонники допомагають дістатися додому
Державна прикордонна служба України в межах наданих повноважень робить все можливе не тільки для повернення додому наших співвітчизників, а й прикладає максимум зусиль щодо забезпечення транзитного проїзду територією України іноземними громадянами, які застрягли в дорозі у зв’язку із введенням більшістю країн тимчасових обмежень на перетинання кордонів для запобігання поширенню захворюваності на COVID-19.

Соціальний захист пенсіонерів посилюється, – Марина Лазебна
Уряд посилює матеріальне забезпечення та збільшує програму підтримки пенсіонерів та людей з інвалідністю.

Мінсоцполітики та мережа магазинів АТБ розпочинають проект із забезпечення вразливих верств населення продуктами харчування
Продуктові набори планується надавати одиноким особам: віком понад 80 років, громадянам похилого віку, які потребують догляду, та особам з інвалідністю. За попередніми розрахунками соціальним проектом буде охоплено понад 1 мільйон громадян.

Усі соціальні виплати здійснюватимуться вчасно та в повному обсязі
За словами Міністра соціальної політики Марини Лазебної, коштів для забезпечення безперебійності соціальних виплат у державній казні достатньо. Крім того, додатковими джерелами фінансування стануть створення Кабінетом Міністром України стабілізаційного фонду, перегляд державного бюджету та мінімізація капітальних видатків та видатків на розвиток.

За несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг штрафів чи скасування субсидій не буде, – Марина Лазебна
Крім того, субсидії та усі види соціальної допомоги, термін дії яких закінчується, перепризначать автоматично.

Міністерство інфраструктури просить українців скористатись пропозиціями авіакомпаній та повернутись до України
Міністерство інфраструктури України домовилося з авіаперевізниками про можливість здійснення рейсів за спеціальними цінами. Ці ціни нижчі ніж стандартний тариф, враховуючи, що в напрямку з України такі рейси здійснюються без пасажирів.

Поїзд «4 столиці» виконає спеціальний рейс для повернення додому українців, а також громадян Білорусі й балтійських країн
Укрзалізниця призначила на 21 березня рейс поїзда № 31/32 Київ – Мінськ, Рига Вільнюс та зворотно для повернення до своїх країн громадян України, Білорусі, Литви та Латвії, котрі внаслідок обмежувальних заходів, у зв’язку з карантином, не мають змоги самостійно перетнути кордон.

Міністерство інфраструктури та компанія Bolt запускають проект із перевезення медичних працівників під час карантину, – Владислав Криклій
«Ми вдячні компанії Bolt за таку ініціативу. Але водночас наголошуємо – міські влади, керівники органів місцевого самоврядування повинні організувати ефективне та надійне підвезення медпрацівників на роботу та додому», – наголосив Міністр інфраструктури України.

МОЗ та Uber домовилися про безкоштовне перевезення лікарів на час карантину
Ця домовленість включає 10 000 поїздок, які медичні працівники можуть здійснити, щоб дістатися до своїх лікарень та робочих місць. Така опція буде доступною в містах, де функціонує сервіс Uber: Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Харків, Запоріжжя та Вінниця.

Мінінфраструктури інформує, як будуть відбуватись трансфери з аеропорту в регіони
Для перевезення у регіони пасажирів, які повертаються до Києва авіарейсами, Міністерство інфраструктури України, допомагаючи місцевим органам влади, залучило декількох перевізників.

Уряд спростив порядок закупівель товарів, робіт та послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19 на території України
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України» з доопрацюванням протягом трьох днів.

Уряд виділив МОЗ та Мінінфраструктури кошти з резервного фонду на заходи з подолання коронавірусу в Україні
На позачерговому засіданні виділив кошти з резервного фонду державного бюджету на здійснення низки заходів щодо протидії поширенню захворювання COVID-19 на території України та повернення українців з Італійської Республіки.

Старт національної вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 – кожен охочий може номінувати свого вчителя до 1 серпня 2020 року
Заповнити анкету на участь або номінувати вчителя можна на офіційному сайті премії globalteacherprize.org.ua до 1 серпня 2020 року. Переможця української премії оголосять у Міжнародний день вчителя 3 жовтня 2020 року та винагородять призом у 250 000 гривень.