портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 20 лютого 2020 року

Опубліковано 21 лютого 2020 року, 09:10 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Ситуація у Нових Санжарах під контролем Уряду, – Олексій Гончарук
«Поговорив з людьми, які перебувають у санаторії. Пересвідчився, що тут є все необхідне. Об’єкт знаходиться під охороною та наглядом медиків-інфекціоністів. Ситуація під повним контролем Уряду», – наголосив Прем’єр-міністр України.

В Україні немає підтверджених випадків коронавірусу COVID-19, – антифейк МОЗ
20 лютого зловмисниками розповсюджується неправдива інформація про начебто лабораторно підтверджені випадки коронавірусу COVID-19 в Україні. Ця інформація не відповідає дійсності і є відвертим фейком та спланованою провокацією.

Евакуація людей з Уханя: відповіді на запитання
Жодного випадку хвороби, спричиненої коронавірусом в країні не зареєстровано. У понеділок минуло рівно 14 днів відтоді, як останній прямий регулярний авіарейс із Китаю приземлився в Україні. Інкубаційний період для появи COVID-19 у людей, які були на бортах прямих рейсів, завершено.

Евакуйовані 45 українців та 27 іноземних громадян почуваються добре, – МОЗ
Усі пасажири, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються задовільно, їх оглянули медики. Жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій не мають. Уряд вжив усіх можливих заходів з дотримання безпеки пасажирів, членів екіпажу, супроводжуючих осіб та працівників аеропортів.

Гаряча лінія для жертв домашнього насильства прийняла понад 1200 звернень, – Юлія Соколовська
«У взаємодії з нашими друзями та партнерами ми послідовно проводимо превентивні заходи щодо запобігання цьому явищу, а також робимо усе можливе для надання допомоги жертвам насильства, у тому числі необхідних соціальних послуг», – наголосила очільниця Міністерства соціальної політики України.

Кожна 5 жінка в Україні стикається з тією чи іншою формою насильства, - Юлія Соколовська
«Формування “нульової толерантності” до насильства та готовності протидіяти його проявам – один із ключових пріоритетів Мінсоцполітики», – наголосила Міністр соціальної політики України.

Дмитро Кулеба офіційно направить ЄС пропозиції України щодо участі в Європейській зеленій угоді
«Ми завершуємо підготовку документа, листа з конкретними пропозиціями, як Україна може стати невід’ємною частиною Європейської зеленої угоди. Я надішлю його Віце-президенту Європейської комісії Франсу Тіммермансу, який в ЄС очолює процес розробки Угоди», – наголосив Віце-прем’єр-міністр, звертаючись до учасників групи.

Укравтодор вивчає досвід Німеччини у розвитку дорожньої мережі
«Залучаємо кошти під державні гарантії, працюємо над проєктами державно-приватного партнерства, впроваджуємо нові принципи роботи. Досвід ФРН – важливий для нас як з точки зору планування, так і з точки зору системної організації усіх процесів», – зазначив Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

Компетентні органи України та Польщі домовилися про активізацію співпраці у сфері СФЗ
Під час перемовин були обговорені питання узгодження дій та позицій з метою недопущення виникнення захворювання тварин та усунення бар’єрів, пов’язаних із здоров’ям тварин. Така співпраця, на переконання обох сторін, сприятиме розширенню торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження.

Угода про асоціацію між Україною та ЄС зобов'язує нас створити для наших громадян умови, які мають громадяни ЄС, у тому числі щодо доступності авіаперельотів, – Владислав Криклій
Міністерство інфраструктури України докладає зусиль для забезпечення розвитку мережі маршрутів авіаційних перевезень між регіонами країни та працює над виробленням механізму зниження вартості таких перевезень.

Міністерство інфраструктури України усуває дискримінаційні умови в авіаційній сфері
Міністерство інфраструктури України повертає справедливий рівень ставки плати за аеронавігаційне обслуговування на підході та в районі аеродрому, який діяв до червня минулого року і чітко розрахований за принципами Євроконтролю. Обґрунтованість нової ставки – єдиної для всіх аеропортів по всій країні – підтверджена Центральним бюро маршрутних зборів Євроконтролю.

Українське Дунайське пароплавство впроваджує нові технології, – Владислав Криклій
Українське Дунайське пароплавство впроваджує нові технології. Між ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» укладений договір на дослідницько-промислову апробацію обладнання та технології зі зварювання корпусних деталей суден шляхом ультразвукової ударної обробки (УЗУО).

Міноборони презентувало одну із п’яти пріоритетних цілей Програми діяльності Кабінету Міністрів України
У Києві, в Центральному будинку офіцерів ЗС України відбулася публічна консультація з обговорення проекту Концепції державної політики щодо досягнення Цілі 15.3. «Українці мають реальні інструменти цивільного контролю над силами оборони», яка визначена Міністерству оборони Програмою діяльності Кабінету Міністрів України.

Торік погоджено 75 міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт та імпорт рослинницької та тваринницької продукції
Про це повідомила т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації результатів роботи у 2019 році, яка відбулась 20 лютого 2020 року.

Ольга Оніщук: Протягом 2019 року ДРАЦСи видали майже 2 млн свідоцтв про держреєстрацію актів цивільного стану
«Зараз налічується 607 відділів державної реєстрації актів цивільного стану, які працюють на території всієї України», – зазначила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації, наголосивши, що робота працівників ДРАЦСів надзвичайно відповідальна і непроста.